Читај ми!

Енглеска – Шкотска усред потопа

Фудбалске репрезентације Енглеске и Шкотске састају се вечерас од 21.00 на "Вемблију" у оквиру другог кола Групе Д Европског првенства у фудбалу, први пут у последњих четврт века.

То ће бити њихов стотину петнаести сусрет и равно стоти такмичарски меч.

Последњи сусрет две репрезентације на неком Европском првенству догодио се 1996. године, баш на "Вемблију".

Тада су голове за Енглеску дали Пол Гаскоњ и Алан Ширер, а за националну селекцију Енглеске играо је њен садашњи селектор Гарет Соутгејт.

Енглеска у меч улази опуштеније после победе над Хрватском, док су Шкоти под великим притиском да се пробију у шеснаест најбољих.

Меч ће се играти пре око двадесет две и по хиљаде навијача, што је четвртина капацитета стадиона на северозападу Лондона.

Толико је дозвољено према важећим правилима заштите од ковида 19, пошто је влада на четири недеље одложила потпуно укидање пандемијских рестрикција.

Карте код тапкароша и по 2.500 фунти 

Карте за утакмицу су плануле, а тапкароши зарађују невероватне суме на аукцијским сајтовима где једна карта, која кошта 60 фунти у нормалној продаји, лако премаши суму од две и по хиљаде фунти.

Полиција упозорава да је велики број карата које се могу набавити на овај начин неважећи, те да љубитељи фудбала треба да се чувају од превараната.

Шкотски навијачи почели су инвазију на Лондон дан пре меча.

У центру Лондона пре је могуће срести мушкарца у килту него у панталонама.

Традицинално место окупљања шкотских навијача је Трафалгар сквер.

Но, на њему ове године путем видео-бима првенство имају право да прате "кључни радници" – пре свега радници у здравству, градском саобраћају и кључним набавним службама.

Због тога се шкотски навијачи окупљају око станице "Кингс крос", где стижу возови из Единбурга или бесциљно лутају градом.

Јака киша и налети олује у Лондону

Време не иде наруку навијачима јер је у британској престоници од среде увече прави потоп, који се појачава и смањује у таласима.

Време не иде наруку ни угоститељима широм Британије. Због јаких киша и налета олује, баште пабова су покривене платненим шаторима.

Но, општинске инспекције од јутрос обилазе пабове и упозоравају власнике да ће бити кажњени уколико гости буду певали или гласно навијали, јер се коронавирус најбрже шири капљично у затвореном простору.

"Казните ме унапред", одговорио је инспекцији један од власника.

Навијачи Енгеске поручују да их ништа не може спречити да певају "Лавовско срце", док Шкоти узвраћају хитом "Yes sir, I can boogie", који су пригрлили пред Европско првенство.

Неко ће вечерас славити, а неко плакати, но сви ће бити мокри до голе коже гледајући меч, који је дефинитивно више од игре у постбрегзитовској Британији, којој се већина Шкота опире.

недеља, 28. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару