Читај ми!

Немачка - Левов опроштај од "Ди Маншафта"

За репрезентацију Немачке, предстојеће Европско првенство има посебан значај. Биће то последњи пут да "Ди Маншафт" са клупе предводи Јоаким Лев, дугогодишњи селектор, те је то наговештај реформи у овој репрезентацији. Лев ће имати опасно тежак задатак већ у Групи Ф, где се Немачка састаје са Француском, Португалијом и Мађарском.

Немачка фудбалска репрезентација, која је одувек важила за страх и трепет светског фудбала, није блистала у последње две кампање.

Светско првенство у Русији завршили су већ у групној фази (први пут још од 1938. године), а потом је ова селекција забележила неупсех и у Лиги нација, у којој су доживели један од најтежих пораза у историји - 6:0 од Шпаније. 

Неколико изрека везано је за селекцију Немце - то да је фудбал игра у којој они увек побеђују, као и да је њихов успех на великим такмичењима уз порез и смрт једина сигурна и поуздана ствар у животу.

Ипак, сведоци смо огромног пада у њиховој игри, резултатима и репутацији, што је узроковало тиме да Јоаким Лев након 15 година напусти место селектора.

Лев је изјавио да ће Европско првенство бити његов последњи изазов на клупи Немачке, па се одлучио за занимљиве потезе и састав.

Репрезентативни дрес поново су задужили Томас Милер, Матс Хумелс и Кевин Фоланд, којих у националном тиму није било више од две године. 

Поред искусних фудбалера који су били стуб једне од најуспешнијих генерација у историји фудбала, Немачка је богата и младим талентима који су недавно освојили Лигу шампиона или постају лидери неких од најбољих тимова на свету.

Немци имају врашки тежак посао у Групи Ф, пошто се састају са Португалијом, Француском и Мађарском, али ће бити занимљиво гледати их као неко ко није апсолутни фаворит, већ као екипу која из другог плана може да помрси рачуне.

Помоћ у томе имаће са трибина "Алијанц арене", на којој ће играти своје утакмице на Европском првенству. 

"Де Маншафт" доживљава реформе, те је за очекивати да неће Лев бити једина промена, већ да наредног селектора чека смена генерација.  Екипу ће од наредног првенства преузети Ханси Флик, тренер који је са Бајерном освојио све што се дало освојити. 

Јоаким Лев се за последњи задатак на клупи репрезентације Немачке одлучио се за следећих 26 фудбалера: 

Голмани: Бернд Лено (Арсенал), Мануел Нојер (Бајерн Минхен), Кевин Трап (Ајнтрахт).

Одбрана: Матајас Гинтер (Менхенгладбах), Робин Гусенс (Аталанта), Кристијан Гинтер (Фрајбург), Марсел Халстенберг (Лајпциг), Матс Хумелс (Дортмунд), Лукас Клостерман (Лајпциг), Робин Кок (Лидс), Антонио Ридигер (Челси), Никлас Зуле (Бајерн Минхен). 

Средина: Емре Џан (Дортмунд), Серж Гнабри (Бајерн Минхен), Леон Горецка (Бајерн Минхен), Илкај Гундоган (Манчестер сити), Каи Хаверц (Челси)м Јонас Хофман (Менхенгладбах), Џошуа Кимих (Бајерн Минхен), Тони Крос (Реал Мадрид).

Напад: Томас Милер (Бајерн Минхен), Џамал Мусијала (Бајерн Минхен), Флоријан Нојхаус (Менгенгладбах), Лирој Сане (Бајерн Минхен), Кевин Фоланд (Монако), Тимо Вернер (Челси).

недеља, 28. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару