Читај ми!

Велс – последњи плес великог Гарета Бејла

Наступ Велса на предстојећем Европском првенству неће бити толико обележен притиском да се понови добар резултат од пре пет година, већ ће све очи бити упрте у најбољег играча репрезентације Гарета Бејла, којем би ово могло да буде последње велико такмичење са "змајевима". Велшани су на Евро стигли тако што су у квалификационој групи Е заузели другу позицију, иза неприкосновене Хрватске.

Бејл је већ више од деценије синоним велшке репрезентације и каријеру ће вероватно завршити као најбољи фудбалер у историји ове земље, испред Рајана Гигса који је до сада сматран тамошњим фудбалским богом.

Иако је са Реал Мадридом освајао четири пехара у Лиги шампиона, постизао важне голове у финалима, брзоноги крилни нападач је најбоље партије пружао у дресу националног тима.

Ако се у модерном фудбалу за некога може рећи да је "one man show", онда је то Гарет Бејл када обуче црвену опрему са грбом змаја. Одиграо је нестварно првенство 2016, када је носио свој тим до историјског пласмана у полуфинале на дебију на континенталној сцени.

Постигао је по гол у сваком од мечева групне фазе, уписао и једну асистенцију и када је он на терену, Велс може да се носи са сваком селекцијом на свету.

Међутим, последњих недеља све су гласније спекулације да ће 31-годишњак после епизоде у Тотенхему вратити у Реал Мадрид и, на крају следеће сезоне, завршити каријеру. Још није познато да ли је то истина јер Гарет сигурно има још неколико година на врхунском нивоу, али би Европско првенство могло да му буде последње међународно такмичење у богатој каријери.

Велшани свакако нису само Бејл, највећа звезда поред њега свакако је Арон Рамзи, а ту су још имена попут Вејна Хенесија, Итана Ампадуа, Бена Дејвиса, Џоа Алена, Данијела Џејмса...

На клупи неће бити споменуте легенде Рајана Гигса, који је као селектор довео тим на Европско првенство. Добио је отказ након што је осуђен за физички напад на две жене.

Заменио га је његов помоћник Роберт Пејџ, бивши дефанзивац Шефилд јунајтеда, Кардиф ситија, Ковентрија и Хадерсфилда. Пејџ је био капитен Велса, а помагао је Гигсу од августа 2019. Преузео је тим у новембру 2020. и са њим освојио групу у Лиги нација.

Велс је у последњих пет утакмица забележио само два тријумфа, уз убедљиве поразе од Белгије и Француске, односно реми са Албанијом.

Ипак, сви навијачи се надају да ће Бејл и другови још једном заблистати и поновити успех из 2016. године.

недеља, 28. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару