Читај ми!

Роналдо је права ватра

Роналдо је права ватра у овом тренутку, могао би да одведе Португалију до победе, изјавио је Холандска фудбалска легенда Руд Гулит.

Холандска фудбалска легенда Руд Гулит похвалио је Португалца Кристијана Роналда уочи сутрашње полуфиналне утакмице првенства Европе и истакао да је пријатно изненађен успоном његове форме на турниру у Пољској и Украјини.

"Увек је добро видети звезду у узлазној путањи, Роналдо је права ватра у овом тренутку. Он има фантастично око за гол, брз је и добро познаје шпанске дефанзивце. Уколико се нађе у барем једној повољној позицији, Роналдо би могао да одведе Португалију до победе", изјавио је Гулит.

У полуфиналу овогодишњег првенства Европе Португалија се састаје са браниоцем титуле Шпанијом сутра од 20.45 сати у Доњецку.

Гулит је одиграо 66 утакмица за репрезентацију Холандије и подигао је трофеј континенталног првака 1988. у Западној Немачкој након победе у финалу над тадашњим СССР. Холандија је тада у групној фази савладала Енглеску, а Гулит каже да је на овогодишњем турниру у Пољској и Украјини симпатисао екипу "Гордог Албиона", која је по шести пут елиминисана са великог такмичења након извођења пенала (2:4 са Италијом).

"Енглеска има невероватну клетву да поново изгуби на пенале. Немам појма зашто они то лоше раде, али изгубити толико мечева на великим турнирима на тај начин заиста је фрустрирајуће. Није важно колико вежбате извођење. Ходате од центра до пенала, са очима света упртим у вас, и сав тај притисак, то једноставно не може да се тренира", оценио је Гулит, бивши играч Фејенорда, ПСВ Ајндховена, Милана, Сампдорије и Челсија, којег је водио и као тренер.

Што се тиче другог полуфинала ЕП између Немачке и Италије, Гулит је неодлучан.

"Немачка је до сада свакако била најбољи тим и они морају да буду фаворити. Имају добар баланс играча, јака су екипа, али сматрам да је и Италија играла веома квалитетно. Италијани такође имају добре нападаче, добри су као турнирска екипа и могу да буду на правом путу", закључио је Гулит.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару