Инвазија на Кијев

До сада је Украјинцима припадао лакши део посла. Сви проблематични навијачи, или барем највећи број њих, били су смештени у Пољској, где су инцидентима и насиљем у великој мери обележили овај шампионат. Сада је време да се и украјинска полиција забрине и засуче рукаве, јер ће пут њихове престонице кренути - преко 10 хиљада енглеских навијача.

Утакмица четвртфинала Европског првенства између Енглеске и Италије, која се у недељу игра у Кијеву, могла би да буде највећи изазов за организаторе и украјинску полицију до сада.

У овој земљи, за разлику наравно од Пољске, скоро да није ни било проблема са хулиганима од почетка шампионата. Међутим, 10 хиљада Енглеза, колико се предвиђа да ће их бити и престоници Украјине, могло би све то да промени.

До сада, када су мечеви групне фазе у питању наравно, Енглезе је пратило око 4 до 5 хиљада навијача, што је ипак знатно мање него што је то обичај на великим турнирима. Тај број ће се уочи четвртфинала удвостручити, у најгорем случају.

"Већ током утакмице са Украјином, приметили смо повећан број претрага авио-летова за Кијев на интернету. Када је Руни дао гол, и најавио победу, тај број се учетворостручио, а после меча повећан је за чак шест пута. Немамо речи, влада незапамћено интересовање", кажу у једном од енглеских сервиса за праћење активности интернет корисника.

Иначе, енглески навијачи до сада нису правили проблеме, по којима су иначе познати кда прате свој национални тим на гостовањима, али ће њихов удвостручени број сигурно задати главобољу кијевским властима.

"Неће нам бити свеједно ако заиста дође 10.000 Енглеза, али... Надам се да ћемо све урадити како треба да све прође у реду и миру", изјавио је један полицијски службеник из Кијева.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару