Читај ми!

Вознијацки жели финале Данске и Пољске

Данска тенисерка Каролина Вознијацки изјавила је да са нестрпљењем очекује почетак Европског првенства у фудбалу и да се нада финалу у којем ће играти Данска и Пољска. Интересовање популарне тенисерка за најпопуларнију споредну ствар на свету не чуди када се зна да је својевремено играла фудбал.

"Ваљда је нормално што ме занима фудбал, пошто га игра мој брат, а и отац се бавио овим спортом. Чак сам га и ја играла као девојчица. Одрасла сам гледајући фудбал и развила сам страст према овом спорту", рекла је Вознијацки новинарима у Паризу, након елиминације са Ролан Гароса. Вознијацки је рођена у Данској, али су јој родитељи из Пољске.

"Ипак се више осећам Данкињом, јер сам рођена и одрасла у тој земљи. Данска има веома тешку групу на ЕП, са Холандијом, Португалом и Немачком. Једно је сигурно, неће бити досадних утакмица", навела је она.

Отац ове тенисерке, Пјотр играо је фудбал за Одензе, док је мајка Ана била рукометашица. Признала је, ипак, да неће бити равнодушна ни када су у питању утакмице Пољске.

"Моји родитељи су рођени у Пољској и наравно да не желим да заборавим на своје порекло. Дакле, имам два тима за која ћу да навијам. Надам се да ће у финалу играти Пољска и Данска", истакла је Вознијацки.

Пољска, један од домаћина ЕП, играће у групи са Чешком, Русијом и Грчком.

"Генерално гледано, ЕП је сјајан догађај за Пољску, очекује се и долазак великог броја туриста. Изграђена је нова инфраструктура, ту су и нови стадиони. Цела земља ће у будућности имати корист од тога", казала је она.

Вознијацки је рекла и да прати европски клупски фудбал и да је велики навијач Ливерпула, а омиљени играчи су јој Енглез Стивен Џерард и Бразилац Роналдо.

"Много је разлога што навијам за Ливерпул. Један од њих је и то што сам доста турнира играла у том граду. Упознала сам се и са историјом клуба, а познајем и доста играча", додала је она.

Вознијацки неће моћи уживо да прати мечеве на ЕП, јер ће се у то време спремати за Вимблдон.

"Ја нећу, али моја породица ће ићи да гледа уживо фудбалски шампионат", закључила је Вознијацки.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару