Лев саопштио списак

Познат је и списак селекције Немачке за првенство Европе. У Пољску и Украјину селектор Јоаким Лев повешће, наравно, 23 фудбалера, а на његовом списку нема већих изненађења.

Селектор Немачке Јоаким Лев саопштио је коначан списак од 23 фудбалера који ће понети дрес „панцера" на континенталном шампионату у Пољској и Украјини.

Претпоставксе су се испуниле, са листе су отпали дебитанти - голман Марк-Андре тер Стеген и нападач Јулијан Дракслер, односно Свен Бендер и Какау.

С обзиром да не рачуна на нападача бразилског порекла, Лев је поприлично лимитирао свој избор на позицији нападача, јер је остао само са Маријом Гомезом и Мирославом Клосеом.

Наравно, Милер, Подолски, Шурле и Ројс сигурно могу да представљају значајну подршку нападу селекције коју многи виде као једног од главних фаворита шампионата.

"Играње на европском првенству био је мој велики циљ, иако је јасно да је конкуренција веома јака. Разочаран сам, али се још осећам као део тима и желим му да одигра велики турнир", изјавио је Какау, који је дрес "панцера" до сада облачио на 23 утакмице уз 6 постигнутих голова.

Немци су, истина, доживели прави дебакл у мечу са Швајацарском, када су примили пет голова, а пре почетка шампионата одиграће још једну пријатељску утакмицу, са Израелом у Лајпцигу.

Немачка ће играти у Групи Б, а ривали су јој Португал (9. јун), Холандија (13. јун) и Данска (17. јун).

Репрезентацију Немачке на ЕП 2012 чиниће:

Голмани: Мануел Нојер (Бајерн Минхен), Тим Визе (Вердер Бремен), Рон-Роберт Цилер (Хановер)

Одбрана: Холгер Бадштубер (Бајерн Минхен), Џероме Боатенг (Бајерн Минхен), Бенедикт Ховедес (Шалке), Матс Хумелс (Борусија Дортмунд), Филип Лам (Бајерн Минхен), Пер Мертесакер (Арсенал), Марсел Шмелцер (Борусија Дортмунд)

Везни ред: Ларс Бендер (Бајер Леверкузен), Марио Геце (Борусија Дортмунд), Илкај Гундоган (Борусија Дортмунд), Сами Кедира (Реал Мадрид), Тони Крос (Бајерн Минхен), Месут Озил (Реал Мадрид), Бастијан Шванштајгер (Бајерн Минхен)

Напад: Марио Гомес (Бајерн Минхен), Мирослав Клосе (Лаxио), Томас Милер (Бајерн Минхен), Лукас Подолски (Келн/Арсенал), Марко Ројс (Борусија Менхенгладбах), Андре Шурле (Бајер Леверкузен)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару