Tраљав почетак "панцера"

Селекција Немачке један је од највећих фаворита за највише домете на предстојећем Европском првенству. Не ако буду играли као у дуелу са расположеним Швајцарцима. Изабраници Отмара Хицфилда дали су пет погодака селекцији Немачке, што сигурно ствара главобољу селектору Леву, као и целокупној Немачкој јавности, само две недеље уочи почетка шампионата.

Нису Немци започели завршну фазу припрема за Европско првенство ккао су желели. Штавише, нису били ни близу.

Изабраници Јоакима Лева поражени су у Швајцарској од домаћина резултатом 5:3, у изузетно занимљивом сусрету.

Као оправдање „панцерима" може да послужи чињеница да су играли без готово пола тима, а да се тек очекује да се екипи прикључе осморица фудбалера европског вицешампиона Бајерна.

Немци су одиграли очајно у одбрани, без уобичајеног темпа у нападу, па први пораз од својих суседа још од 1908. године и није превелико изненађење колико се чини.

Јунак сусрета био је Ерен Дердиок, фудбалер Бајер Леверкузена, који је постигао хет-трик. Занимљиво, код сва три поготка асистент му је био Транквило Барнета, саиграч из немачког тима.

Стефан Лихтштајнер и Адмир Мехмеди такође су погоцима допринели победи Швајцараца. Прецизни у екипи Немачке били су Матс Хумелс, Андре Шурле и Марко Ројс.

„Направили смо сувише грешака. Нисам очекивао овај резултат, али нисам толико изненађен, пре свега због напорног режима рада у коме се екипа тренутно налази. Фалила нам је свежина, и то се одразило на игру и резултат", истакао је селектор Немаца Јоаким Лев.

Отмар Хицфилд, Немац на клупи Швајцараца, сматра да би овај пораз могао позитивно да утиче на његове земљаке.

„Ово је добар знак. Швајцарска је једина екипа која је победила Шпанију 2010. године, и они су се на крају попели на трон", изјавио је трофејни стручњак.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару