Инвазија животиња-пророка

Крава, слон, папагај, галеб, ласица, свиња, водоземац, ово су животиње које овог лета предвиђају победнике на Европском првенству. Све је почело од хоботнице Пола, који је на претходном Мундијалу био једини пророк. Данас од једног пророка направљени су животињски Делфи.

Све је почело од покојног Пола, хоботнице која се прославила тако што је непогрешиво прогнозирала победнике мечева на Мундијалу. Од како је легендарни Пол преминуо, широм света траже се његови наследници. Сада већ има десетине животиња за које њихови власници тврде да непогрешиво предвиђају победнике утакмица на Европском првенству. Видите ко се све налази у животињским Делфима.

Крава Ивон постала је позната пророчица када је прошле године побегла од сељака који је хтео да је прода једној кланици.

Ивон као да је предосетила шта јој се спрема па је пуних 98 дана била у бекству. Њене пророчке способности препознала је радио станица Бајерн 3, и сада се налази под уговором да прориче победнике мечева. Ивон то ради тако што бира између две гомиле сена на којој су окачене заставе ривала.

У немачком граду Ауеу за главног пророка важе даброви Ферет и Мормел.

Зоолошком врту Кракову дом је 33-годишње Слонице Ћите, за коју кажу да је до сада непогрешиво предвиђала фудбалске резултате. Један од чувара каже да је Ћита предвидела и да ће Челси победити Бајерн у Лиги шампиона. Начин њеног прорицања је једноставан. Испред три лопте, постављене су три заставици. На једној је постављена застава Пољске, на другој противника, док је на средини постављена заставица са нерешеним резултатом.

Ова слоница је озбиљно нарушила своју репутацију када је два дана пред почетак шампионата предвидела да ће Пољска победити Грчку. Тај меч је завршен нерешеним резултатом.

Није Ћита једина слоница која се нашла у „животињским делфима". У северној Немачкој, у граду Ходенхадену налази се 22-годишња слоница Нели која прориче победника тако што шутира лопту на једну од два гола на којима су окачене заставе репрезентација.

На острву Уседом на Балтичком мору улогу пророка имају галебови. Њима се испред заставица тимова који играју постави храна, а галебови једу испред заставице тима који ће победити.

У друштву пророка нашао се и један француски булдог. Њега је унајмила радио станица Бајерн 1, али за сада нису познати методи под којима он прориче име победника.

Радио Леверкузен за званичне пророке из локалног парка узео је две ласице, Спидија и Снежног. Овај двојац ће имати задатак да, за сада непознатим медодама, открива имена победника наредних утакмица.

Ни популарна немачка телевизија ZDF није остала имуна на овај тренд, па је за гледање у судбину почела да користи једну врсту гуштера који живи у води. Водоземац Аксел, који живи у акваријуму Конигсвинтеру, убудуће ће служити као званични пророк ове медијске куће.

Метод предвиђања по којем животиње једу из једне од две порције са храном на којима су закачене заставице противника користиће и вепар Фунтик. Овај пророк је тежак 380 килограма, па је после слонова, Ивон и Нели, трећи најтежи пророк у животињском пророчишту.

Ипак, Фунтик неће бити једина свиња међу пророцима. У покрајини Баден-Витенберг свиња Ема ће служити за прорицање резултата. За разлику од Фунтика, који ће победника бирати из чинија са храном, Ема бира врата кроз која ће изаћи. На вратима су наравно окачене заставе противниа.

И зоолошки врт у Хановеру нашао је у својим редовима једног пророка. Име му је Лоренцо, он је папагај, а за прорицање ће се служити опробаном методом избора хранилице из које ће узимати храну.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару