Читај ми!

Луј ван Гал: Два играча одбила да шутирају пенал!

Луј ван Гал изјавио да су двојица играча одбила да шутирају пенал. Селектор Холандије открио и да је управо он учио Серхија Ромера како брани једанаестерце. Јаспер Силесен никада у професионалној каријери није одбранио пенал противнику.

Аргентина је у финалу Светског првенства у фудбалу, после пенал лутрије савладана је Холандија. Јунак нације одједном је постао Серхио Ромеро, који је пре неколико година бранио боје АЗ Алкмара. Тренер тог холандског тима био је Луј ван Гал.

"Наравно, пенали су пре свега ствар среће. Ја сам учио Ромера како да брани једанаестерце и сада то боли", смирено је после меча изјавио холандски стручњак.

Многи су мислили да ће Ван Гал, као у мечу са Костариком, последњу измену у полуфиналу сачувати за Тима Крула, голмана који је са два одбрањена пенала елиминисао "тикосе". Али...

Прво је морао бити замењен Бруно Мартинс Инди, због нешто лошије игре и жутог картона већ у првом полувремену, а онда и Најџел де Јонг који се није довољно опоравио од повреде која га је мучила претходних дана.

Када је у продужетку Хунтелар заменио Ван Персија, јасно је било да Крул неће бити у могућности да понови подухват из четвртфинала.

На голу је остао недовољно искусни Јаспер Силесен, који је током целог турнира свој посао обављао без већих грешака. С друге стране, голман Ајакса је 17 пута у каријери био у прилици да брани ударац са 11 метара противницима и свих 17 пута примио гол.

Ван Гал је открио да су двојица играча одбила да изведу први пенал. Тада је лопту узео Рон Влар.

"Питао сма двојицу играча пре Влара да изведу пенал, али су они то одбили. Влар је, по мом мишљењу, био наш најбољи играч, али, нажалост, није погодио".

Ипак, Ван Гал није незадовољан учинком "лала" у Бразилу.

"Одиграли смо чудесан турнир. Нико није могао да замисли да ћемо доћи овако далеко", поносан је нови тренер Манчестер Јунајтеда.

За Холанђане ово није крај. Остало је да одиграју још један меч на турниру, онај најтежи, меч за треће место против домаћина – Бразила.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару