Читај ми!

Меси: Цео живот сањам титулу

Капитен Аргентине Лео Меси сања освајање Светског првенства још од детињства. Холанђани се селе из хотела како би ослободили смештај за спонзоре, функционере и богате фудбалске фанове. Сараднк Фифа ухапшен па пуштен због малверзација са картама. Наполи пружио подршлу Зуниги и пожелео брз опоравак Нејмару. Бразилски савез прети тужбама свим лекарима који препоручују Нејмарово играње у финалу. Лев опрезан и оптимистичан.

Пратите нас на Фејсбуку и Твитеру

20.17 - Капитен фудбалске репрезентације Холандије Робин ван Перси има стомачне проблеме и можда неће бити спреман за меч полуфинала Светског првенства против Аргентине, рекао је селектор те селекције Луј ван Гал.

Ван Гал је рекао да ће у среду одлучити да ли нападач Манчестер јунајтеда може да почне утакмицу.

"Одлуку морам да донесем сутра. Нећу то данас да урадим. Ван Перси је веома важан играч за нас", изјавио је Ван Гал.

17.45 - Селектор и капитен Бразила са заставом Аргентине? Звучи немогуће, али је истина... И то други пут на турниру. Иза свега стоји веома занимљива прича.

После конференције за медије пред утакмицом са Немачком, новинар аргентинског El Diario de la Republica замолио је Сколарија да се слика са аргентинском заставом, али га и подсетио да је слично урадио пред меч са Чилеом. Сколари је одмах позвао капитена Тијага Силву, рекавши да морају да се фотографишу јер им је то донело срећу прошлог пута.

16.20 - Холандски фудбалер Робин ван Перси каже да је срећан што није у центру пажње, пошто његова репрезентација игра одлично на Светском првенству.

"На овом Светском првенству се не ради о Робину Ван Персију. Ради се о целом тиму који игра изузетно добро. Ми смо скуп 23 играча, атмосфера је одлична и немам нашта да се жалим", рекао је Ван Перси.

Холандија ће на Светском првенству у Бразилу играти у полуфиналу против Аргентине.

15.30 - Италијански Наполи пружио је подршку свом фудбалеру Камилу Зуниги, који је тешко фаулирао Нејмара на утакмици Светског првенства између Колумбије и Бразила.

"Жао нам је због несреће која је спречила Нејмара да игра до краја Светског првенства и бразилском фудбалеру желимо брз опоравак. У исто време, изражавамо подршку Зуниги, који је изложен претњама и жестоким критикама свих врста. Прекршај није био злонамеран, али на несрећу било је последица", саопштио је Наполи.

15.15 - Сарадник Фифа задужен за продају карата на Мундијалу Реј Велан, пуштен је из притвора у Рио де Жанеиру.

Бивши менаџер енглеске фудбалске легенде Боби Чарлтон био је ухапшен у луксузном хотелу у Рију "Копакабана палас". где су иначе, одсели и председник ФИФА Сеп Блатер и остали званичници Фифа.

Полиција је саопштила да је криминална група за препродају карата до сада препродала на хиљаде улазница у вредности од неколико милиона долара и то почев од Мундијала у Јапану и Јужној Кореји 2002.

"Велан је негирао да је уговарао продају карата са другим осумњиченим за нелегалне активности Мохамадуом Ламином Фафаном током Мундијала, али ми сада имамо доказ, чак 900 пресретнутих телефонских разговора између њих двојице", рекао је шеф истраге у Бразилу Фабио Баруке.

13.45 - Капитен Аргентине Лионел Меси рекао је да цео живот сања освајање Светског првенства.

"Освајање Светског првенства највећа је ствар за неког фудбалера. То је нешто о чему сањате још од детињства, а тај сан никада не јењава", рекао је Меси шпанским медијима.

Аргентина ће у полуфиналу Светског пренства у Бразилу играти сутра против Холандије.

11.00 - Бразилска полиција ухапсила је сарадника Фифа Реја Велана који је био задужен за продају карата за утакмице Мундијала. Велан, који је иначе британски држављанин, притворен је под оптужбом да је био "врх пирамиде" за нелегалну продају улазница.

Полиција у Бразилу је прошле недеље ухапсила 11 особа, чланова међународне мреже која се бавила нелегалном продајом улазница за мечеве на Мундијалу. Они су оптужени да су препродавали карте, од којих су неке припадале играчима. Полиција је саопштила да је банда која се бавила препродајом карата зарађивала око 90 милиона долара по турниру, као и да је "оперисала" на четири Мундијала.

10.30 - Фудбалски савез Бразила запретио је да ће пријавити лекаре који су препоручили повређеном репрезентативцу "кариока" Нејмару да игра финалну утакмицу на Светском првенству.

Нејмару је напукао трећи кичмени пршљен када га колумбијски фудбалер Камило Зунига коленом ударио у леђа током четвртфиналне утакмице.

Бразилски медији су јуче пренели да је лекар Сантоса рекао Нејмаровој породици да би 22-годишњи фудбалер ипак могао на наступи у финалу, уз помоћ инјекција против болова. Ипак, главни лекар Хосе Луис Рунко демантовао је да ће Нејмар бити спреман за финале, а Савез је запретио да ће пријавити сваког лекара који фудбалеру препоручи инјекције против болова, за кршење лекарске етике.

"Апсолутно нема шансе да Нејмар игра. Он је озбиљно повређен и кост мора да зарасте. Ако се повреда погорша, то би изазвало проблеме Нејмару као фудбалеру и човеку", рекао је Рунко.

08.30 - Репрезентација Холандије морала је да, уочи меча против Аргентине, промени смештај, разлог је "навела" спонзоре Фифа и разноразних функционера, жељних присуства на завршним утакмицама Мундијала. Холандски фудбалски савез је пре почетка Мундијала, при потписивању уговора о смештају играча дао пристанак на евентуално измештање.

Луј ван Гал и његови изабраници током целог Мундијала су били смештени у хотелу "Сезар Парк" у чувеном кварту Ипанема у Рио де Жанеиру, али сада морају да се преселе у други, који је при том смештен на много већој надморској висини.

07.00 - Селектор фудбалске репрезентације Немачке Јоаким Лев рекао је да очекује тешку утакмицу с Бразилом у полуфиналу Светског првенства.

"Бразил није мање опасан по нас без Нејмара. Он је један од кључних играча, али његово одсуство ће дати снагу другим играчима. Биће тешка утакмица. Штавише, Бразил можда буде и опаснији. Силву ће, сигуран сам, добро заменити Данте... Не мислим да је он ишта лошији. Без обзира на све, мислим да имамо квалитет да их победимо", рекао је Лев.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару