Читај ми!

Нејмар: Бразил ће победити и без мене!

Нејмар послао емотивну поруку навијачима и саиграчима. Хамес Родригез не планира да мења клуб овог лета. Шакира пева на затварању Мундијала. Хауард брани и на аеродрому. Скакавац незвани гост на руци Хамеса Родригеза. Месијеве речи подршке Нејмару. Пеле: Боли ме Нејмарова повреда. Мондрагон завршио каријеру. Матеус: Одбране освајају шампионате.

Све вести и занимљивости из света спорта пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

22.00 - Нејмар, видно узрујан, објавио је видео снимак отприлике 24 часа након што је повреда пршљена окончала његово учешће на овом Светском првенству. Нејмар се образио навијачима, саиграчима и тренеру Сколарију, а прво им се захвалио за подршку коју му пружају. „Мој сан није окончан. Он је заустављен, али је још жив. Одузето ми је право да остварим сан и наступим у финалу Светског првенства. То сада нећу моћи. Ипак, сигуран сам да ће моја екипа то успети, да ће победити и да ће бити шампиони заједно са мном, а народ Бразила ће славити тај успех", поручио је Нејмар.

19.30 - Бивши фудбалер Немачке Лотар Матеус рекао је да репрезентација његове земље на Светском првенству у Бразилу можда не игра атрактивно, али је истакао и да титуле доносе добре одбране. "Ако желите да постанете светски шампион морате да побеђујете, а то значи и да играте ружне утакмице. На претходним Мундијалима смо се нагледали таквих утакмица", рекао је Матеус за сајт Фифе. "Постали смо размажени током последњих осам година и нико ово није очекивао од Немачке. Сада то није лепа и атрактивна игра као 2010, али је више оријентисана ка јакој одбрани. Постоји изрека у Немачкој - одбрана осваја титуле, а нападачи купе сву славу", додао је Матеус.

18.00 - Хамес Родригез је експлодирао на Мундијалу, и због тога је, скоро преко ноћи, постао вероватно најтраженији играч на планети. Млади Колумбијац је најављиван као нови играч Реал Мадрида, а и сам је признао да би једног дана волео да игра за првака Европе. Чини се, ипак, да тај дан још није дошао. Он је за beIN Sports рекао да ће и наредне сезоне играти у Монаку. "Желим да останем у Монаку, то је сјајан клуб", рекао је Родригез.

17.45 - Голман репрезентације Колумбије, 43-годишњи Фарид Мондрагон, потврдио је да је завршио професионалну играчку каријеру. Он је истакао да му је меч са Бразилом у четвртфиналу Мундијала (1:2) био последњи у каријери. Мондрагон је на утакмици против Јапана у такмичењу по групама постао најстарији играч у историји Мундијала. "Ово је последњи пут да сам на стадион дошао као професионални играч. Поносан сам што сам био део ове сјајне екипе", написао је Мондрагон на свом профилу на Инстаграму.

17.10 - Бразилска легенда Пеле рекао је да га боли повреда Нејмара који неће моћи да настави Мундијал. "Срце ме боли због тога што Нејмар неће моћи да брани боје Бразила у наставку Мундијала", написао је Пеле на Твитеру. Пеле је нагласио да се и он, баш као и Нејмар, повредио на Мундијалу 1962. у Чилеу, када није могао да настави такмичење. "Тада је Бог помогао Бразилу да освоји шампионат. Надам се да ће се исто десити и овој селекцији", поручио је Пеле.

16.20 - Један белгијски лист на веома занимљив начин је најавио данашњу четвртфиналну утакмицу...

15.45 - Колумбијска поп певачица Шакира наступиће 13. јула на стадиону Маракана у Рио де Жанеиру на свечаном затварању Светског првенства. Шакира ће извести песму "Ла Ла Ла", коју је написала за ту прилику. То ће бити њен трећи наступ на Светском првенству у фудбалу. Шакира је наступила с песмом "Хипс Дон'т Лие" у Берлину 2006. године и с песмом "Вака Вака" 2010. године у Јужној Африци.

13.00 - Аргентина ће вечерас морати да победи Белгију уколико жели да освоји Светско првенство, баш као што је то урадила 1982. године, предвођена легендарним Марадоном...

10.49 - Американци су "полудели" за фудбалом а посебно за сјајним голманом Тимом Хауардом. Доказ за то је и ситуција на аеродрому, када је један навијач покушао да загрли сјајног голмана а овај наставио са сјајним одбранама, истина мало модфиковано...

10.15 - Током извођења пенала у 80. минуту и радости након постигнутог гола прва звезда Колмубије Хамес Родригез имао је незваног госта на рукаву...

09.27 - Капитен репрезентације Аргентине Лионел Меси послао је поруку подршке саиграчу из Барселоне Нејмару који је теже повређен у утакмици са Колумбијом. "Нејмаре, пријатељу, надам се да ћеш се брзо опоравити", написао је Меси на свом званичном профилу на Фејсбуку.

09.05 -  Одбрамбени фудбалер репрезентације Колумбије Хуан Зунига истакао је да није желео да повреди Нејмара, те да је његов ударац коленом "нормалан старт". Четвртфинални дуел јужноамеричких селекција завршен је резултатом 2:1 за Бразил, обележила је тешка повреда Нејмара, због које ће порпустити остатак Мундијала. "Никада нисам желео било кога да повредим, то је био нормалан старт. Играо сам за дрес своје државе, нисам био груб, само сам бранио своје", истакао је Зунига.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи