Читај ми!

Швајнијеви згибови за "петлове"

Немци се наоштрили за меч са Француском, Швајнштајгер диже форму згибовима. Фудбалери Алжира одлучили да поклоне своје премије људима у Гази. Срушио се надвожњак у Бело Хоризонтеу, има погинулих. Члан Фифа "тапкао" карте. Покренута петиција на сајту Беле куће да аеродром у Вашингтону добије име по голману америчке репрезентације. Председник Алжира инистира на останку Халилхоџића. Колумбија живи за утакмицу са Бразилом. Паника у Немачкој, седам играча има грип.

23.00 - Сјајна слика за крај данашњег блога посвећеног Мундијалу у Бразилу - "кариоке" на феноменалном графиту у Рију...

21.45 - Најмање једна особа је погинула када се срушио надвожњак у једном од градова домаћина фудбалског шампионата света Бело Оризонтеу. Како преносе бразилски медији, део надвожњака се срушио на возила на ауто-путу, међу којима је и школски аутобус. Надвожњак је иначе, изграђен у оквиру инфраструктурног пројекта Мундијала у Бразилу.

21.15 - Председник Алжира Абделазиз Бутефлика затражио је од Вахида Халилхоџића да остане селектор фудбалске репрезентације, која је на Мундијалу остварила историјски пласман у осмину финала, иако му је истекао уговор на том месту. Босанско-херцеговачки стручњак је постао прави јунак Алжира пошто је репрезентацију те земље зналачки водио у мечу против Немачке, иако је он заврсен поразом од 2:1. "Вахид треба да остане са нама. Имамо велики тим", рекао је Бутефика на састанку у Алжиру којем је присуствовао и Халилхоџић, пренела је алжирска новинска агенција АПС. Раније је објављено да би Халилхоџића на месту селектора требало да замени Француз Кристијан Гуркуф.

20.11 - Колумбијски фудбалер Радамел Фалкао неће путовати за Бразил на четвртфинални меч Мундијала своје репрезентације против Бразила у петак, потврдио је потпредседник Монака Вадим Васиљев. "Фалкао неће путовати у Бразил. Време је да се започну припреме за нову сезону", рекао је Васиљев на конференцији за новинаре поводом званицног представљања новог ттренера клуба Леонарда Жардима. Фалкао је у јануару оперисао укрштене лигаменте колена и није успео на време да се опорави како би на Мундијалу играо за Колумбију. Он је подржавао свој тим на почетку такмичења, али се вратио у Европу ради почетка припрема за нову сезону.

20.00 - Члан Међународне фудбалске федерације (Фифа) стоји иза нелегалне продаје улазница за утакмице светског фудбалског првенства у Бразилу, саопшитла је бразилска полиција. Полицијски комесар Фабио Баруке рекао је да је "неко из Фифа, као и из званицне агенције Фифа која контрлише на хиљаде улазница, посредник у продаји", рекао је Баруке. Полиција је у уторак ухапсила 11 особа оптужених да су нелегално продавали карте за Мундијал, које су највероватније добијене кроз контакт са Фифа.

19.05 - Ових дана прави хит на интернету је слика и порука голмана репрезентације САД Тима Хауарда у средњошколском годишњаку из 1997. године, где пише: "Биће потребни милиони људи да ме задрже". Био је у праву...

18.00 - Пред четвртфинални дуел са Француском, Бастијан Швајнштајгер се спрема "пумпањем" згибова...

15.05 - Прво су одушевили својим играма на Мундијалу, а онда су показали и своју људскост. Фудбалери Алжира одлучили су да премије зарађене од наступа на Светском првенству у Бразилу поклоне становништву у Гази. "Људима у Гази новац је потребнији него нама фудбалерима", изјавио је Ислам Слимани, стрелац три поготка на Мундијалу.

13.00 - Почело је са Матсом Хумелсом, и сада се раширило даље. Дефанзивац Борусије из Дортмунда пропустио је утакмицу са Алжиром због болести, и сада је Јоаким Лев признао да су исти симптоми примећени код још седам фудбалера „елфа". Немачки медији су у паници, а селектор је покушао да их умири. „Седам играча има благе симптоме грипа. То у овом тренутку није страшно, а вероватно је делимично последица температурне разлике", рекао је Лев.

12.00 - Гугл је објавио листу 11 најтраженијих играча на Светском првенству по позицијама где играју. Можда је једино изненађење место десног бека...

11.00 - У Кини се, и то наводно са великим успехом, продаје отварач са ликом Луиса Суареза...

10.20 - Навијачи из Америке, и даље под утиском 16 одбрана Тима Хауарда у мечу са Белгијом, покренули су петицују да аеродром „Роналд Реган" у Вашингтону добије име по голману Евертона. Бела кућа је у обавези да одговори на сваку петицију која сакупи 100.000 потписа, а ова је за пола дана добила више од 13.000. „Љубазно вас молимо да преименујете аеродром, чиме бисте одали признање Хауардовој служби Сједињеним Америчким Државама", наводи се у петицији на сајту Беле куће.

09.45 - Репрезентативац Немачке Андре Ширле сматра да његова селекција може да освоји Светско првенство. "Када дођете на Светско првенство са Немачком од вас се очекује да освојите титулу. Ми нисмо дошли само да бисмо учествовали. Када имате тим са оваквим играчима, свако у земљи има велика очекивања. Увек је тако. Имамо велике амбиције, а то се повећало сада када смо међу најбољих осам селекција", казао је Ширле.

09.30 - Колумбија у петак игра највећу утакмицу у својој историји. Ваљда је и логично, онда, што је председник те јужноамеричке државе Хуан Мануел Сантос одлучио да сви запослени у јавној служби добију слободно поподне како би пратили меч четвртфинала са Бразилом. Сантос је петак по подне прогласио „националним празником", а све како би Хамес Родригез и другови имали највећу могућу подршку.

09.00 - Барак Обама, председник Сједињених Америчких Држава, био је попут својих сународника одушевљен партијама које су фудбалери те земље пружали у Бразилу. Стога је одлучио да их позове и честита им. Фудбал у тој земљи заиста расте.

08.45 - Французи вежбају прецизност на тренингу. Додуше, на нешто другачији начин од уобичајеног...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи