Читај ми!

Сампаоли: Чиле треба да буде поносан

Екипа Чилеа јесте елиминисана са Мундијала, али је побрала све симпатије широм света. Селектор Хорхе Сампаоли каже да народ Чилеа мора бити поносан на репрезентацију која је после пенала изгубила од домаћина турнира у осмини финала.

Селектор чилеанске фудбалске репрезентације која је после пенала са 3:2 елиминисана са Мундијала у осмини финала против Бразила, Хорхе Сампаоли оценио је да Чиле треба да буде поносан на свој тим који је по игри заслужио победу.

Сампаоли је рекао да га боли овај пораз, али да цео чилеански народ мора да буде "поносан на оно што су његови синови пружили на терену".

"Сви играчи су изгарали на терену за колектив, ризиковали су своје здравље и зато Чиле треба да буде захвалан овим играчима", рекао је Сампаоли на конференцији за новинаре.

Сампаоли је рекао да не може да сакрије тугу због елиминације, јер су играчи свих 120 минута играли пуном снагом.

"Боли начин на који смо изгубили, јер смо били убеђени да ћемо проћи у четвртфинеле... Чилеански народ мора да буде поносан на снагу кој су играчи показали играјући против Бразила", рекао је Сампаоли.

Он је наглаисо да овакво издање Чилеа на Мундијалу у Бразилу заслужује да уђе у историју.

"Верујем да су играчи већ ушли историју, са Меделом и Видалом који су се излагали опасности од озбиљних повреда. Морални смо победници, али та ми се улога не свиђа. Морал се овде не бодује, победио је Бразил, наставља такмичење, а ми се враћамо кући", рекао је Сампаоли.

Чиле је изгубио после једанаестераца од Бразила, иако је имао велику шансу за тријумф, пошто је Маурисио Пиниља код резултата 1:1, погодио пречку у 118 минуту, два минута пре краја продужетака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи