Читај ми!

Табарез: Родригез је најбољи играч првенства!

Оскар Табарез, селектор Уругваја, сматра да је Џејмс Родригез, који је са два гола избацио "урусе" са Мундијала, најбољи играч на овом првенству. Народ Колумбије је заслужио да се пласирамо у четвртфинале, рекао је селектор Колумбије Хозе Пекерман.

Селектор Уругваја Оскар Табарез оценио је да је нападач Колумбије Џејмс Родригез најбољи играч на овогодишњем Светском фудбалском првенству.

Родригез је постигао оба гола за Колумбију у дуелу са Уругвајем у осмини финала Мундијала у Бразилу. Селектор Уругваја био је после дуела пун хвале за 22-годишњег играча.

"Познајем га. Не лично, али га гледам како игра већ неко време. Дошао је у Аргентину са 17 година и већ тада је почео да показује таленат. Талентовани играчи су они чији потези немају везе са искуством, већ зато што имају несто посебно. Што се мене тиче, он је најбољи на Светском првенству. И не претерујем", рекао је Табарез.

Колумбијски репрезентативац је рекао да му такве похвале пријају, али да се сада концентрише само на меч са Бразилом.

"Много сам поносан када вас похвали неко као он. Ја само желим да дам свој допринос да Колумбија прође што даље. Бразил је тежак противник, са много великих играча. Морамо да идемо на победу, као што увек радимо. Тренутно сам у форми и то ме радује", рекао је Родригез.

Родригез је са два гола у мечу против Уругваја избио на прво место листе стрелаца са укупно пет погодака постигнутих на Светском првенству. У досадашњем делу Мундијала по четири гола постигли су Лионел Меси, Томас Милер и Нејмар.

"Још од кад сам био дете сам хтео да играм на Светском првенству. Овово је испуњење великог сна и надам се да ћемо отићи далеко. Желимо да одемо још даље, јер овај тим стално жели да побеђује", рекао је Родригез.

Селектор Колумбије Хозе Пекерман сматра да је његова екипа заслужила да се пласира у четврфинале.

"Знали смо против кога играмо. Уругвај је веома јака екипа са сјајним тренером... Веома је важно да познајете своје противнике и сав наш рад је донео резултат. Народ Колумбије залужује ово и срећан сам што сам део овог тима", рекао је Пекерман.

Колумбија ће у четвртфиналу играти против домаћина Мундијала, репрезентације Бразила, која је раније данас после бољег извођења пенала савладала Чиле.

Меч четвртфинала између Колумбије и Бразила на програму је у петак, 4. јула од 22.00 по средњеевропском времену.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи