"Луисито" је највећи херој Уругваја!

Незапамћена подршка Луису Суарезу у домовини. Проблеми звани премије муче афричке ученике Мундијала. Снајдер: Трофеј, зашто да не. Гол технологија и на ЕП 2016. По бодовању Фифа, Колумбија за сада најуспешнија на СП. Због теже повреде, првенство света завршено је за Ван Дер Бореа. Пеле подржава изречену казну Суарезу. Нојер: Успех Немачке зависи од Милера.

Све вести и занимљивости из света спорта пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама. 

21.15 - Селектор фудбалске репрезентације Немачке Јоахим Лев рекао је да његовој екипи неће бити нимало лако у мечу осмине финала Светског првенства против Алжира. "Бићемо пуни самопоуздања, али била би велика грешка да мислимо да ће бити лако. У шустини смо задовољни игром, али знамо да можемо још боље", рекао је Лев.

20.06 - Дрес Луиса Суареса налази се у свлачионици Маракане уочи утакмице осмине финала Светског првенства између Уругваја и Колумбије. Фудбалски савез Уругваја је подржао Суареса након овог суспензије тако да је и његов дрес на свом месту пред вечерашњи меч. "Дресови репрезентације су на Маракани. Место Луиса Суареса је нетакнуто. Идемо, Уругвај", пише на Твитер налогу Савеза Уругваја на којем је окачена и фотографија из свлачионице.

19.35 - Селектор фудбалске репрезентације Швајцарске Отмар Хицфелд рекао је да његова екипа неће променити свој стил игре у мечу против Аргентине у осмини финала Светског првенста и додао да верује да је у том мечу све могуће. "Ми ћемо остати верни нашој филозофији. Уверен сам да ћемо имати своје шансе. Јесмо аутсајдери, али немамо шта да изгубимо, а можемо много да добијемо. Можемо да испишемо историју у уторак. Сваки играч може да испише своју личну историју... У једној утакмици је све могуће", рекао је Хицфелд за сајт Фудбалског савеза Швајцарске.

19.02 - Фудбалер Мексика Андрес Гуардадо рекао је да и даље верује да његова репрезентација на Светском првенству у Бразилу може да испише историју. "Нисмо само прошли групу, него смо то урадили са стилом, на начин којим смо били задовољни и који нам даје много самопоуздања. Упркос томе, још нисмо ништа урадили и наша мисија никако није остварена", рекао је Гуардадо за сајт Фифа.

18.42 - Светска фудбалска федерација (ФИФА) саопштила је да неће покретати дисциплинске поступке против хрватског и руског савеза због нацистичких симбола које су користили навијачи тих репрезентација на мечевима Мундијала. Ова одлука је "на линији" са прошлонедељном коју је донела ФИФА, када није казнила мексички савез иако су навијачи те селекције певали песме које су оцењене као хомофобичне. ФИФА је оптужбе против руског и хрватског савеза одбацила због недостатка доказа.

17.15 - Холандски фудбалер Арјен Робен оценио је да није у најбољој форми и додао да игра његове репрезентације не зависи само од њега. "Немам осећај да игра репрезентације зависи само од мене. Ипак, наши ривали мени дају много мање простра, што је добро, јер тако остављају мојим саиграчима више простора", рекао је Робен. Велики број критичара похвалило је игру Робена на Светском првенству у Бразилу током прве две недеље, али Холанђанин не мисли да је у врхунској форми. "Не бих рекао да сам у животној форми, шта више, рекао бих да сам претходних година имао боље наступе него сада. То не значи да сада не играм добро... Можда су моје игре у овом тренутку више посматрају, јер сам већ дуже време потпуно физички спреман и пружам добре игре, али... Немојте погрешно да ме схватите", рекао је Робен. Холанђанин је у досадашњем току првенства постигао три гола и забележио једну асистенцију.

15.50 - Голман репрезентације Немачке Мануел Нојер рекао је да освајање титуле Светског првенства у Бразилу највише зависи од његовог саиграча Томаса Милера. "Милер игра на највишем могућем нивоу. Наша игра доста зависи од њега и надам се да ће бити још бољи у завршници турнира. На претходна два полуфинала на Европском и Светском првенству није био стрелац и оба пута смо изгубили. Надам се да ће сада бити успешнији", рекао је Нојер за сајт Фифе. Милер је до сада на Мундијалу постигао четири гола и дели прво место листе стрелаца са Аргентинцем Лионелом Месијем и Бразилцем Нејмаром.

15.30 - Алваро Мората се није превише узнемирио што није добио позив у селекцију Шпаније за првенство света у Бразилу. Вероватно се није превише узнемирио и раним испадањем националног тима. Један од лидера новог таласа шпанског фудбала ужива у одмору на луксузној јахти...

15.20 - Да ли се нападач Флуминенсеа и Бразила Фред мало занео када је својим копачкама пришио шесту звездицу? Одговор на ово питање може да буде познат још колико вечерас...

15.15 - Луис Суарез је, на некин начин, стекао статус "мученика" у својој домовини. Навиојачи му пружају непрестану подршку, а чак су дошли да га поздраве и испред његовог дома у Монтевидеу. Суарез није могао да не реагује, па је са сином и ћеркицом у наручју отпоздравио окупљеној гомили.

15.05 - Некадашњи фудбалер и менаџер Ливерпула Кени Даглиш рекао ј да је суспензија Луиса Суареза велики хендикеп за "црвене", али додао да због тога не би смели да га продају. "Моје мишљење је да је на клубу пуна одговорност. Не можете да се одрекнете играча само зато што је урадио нешто погрешно. Верујем да Ливерпул неће окренути леђа Суарезу, без обзира на забрану Фифе. Наравно да ће то бити тежак ударац за клуб, али он је већ прошао кроз овакве ствари и мислим да ће се вратити на прави пут", рекао је Даглиш за "Дејли Мејл".

14.50 - Легендарни Пеле сматра да је изречена суспензија Уругвајцу Луису Суаресу добар пример за остале. "Одлука Светске фудбалске федерације је добра и тачна, јер даје пример осталима. Да Суарес није био санкционисан на оваква начин, такви и слични инциденти би се понављали изнова и изнова. Верујем да је казна фер, јер би се такви параметри могли користити убудуће", рекао је 73-годишњи Пеле. Пеле је додао да је публика у фудбалу навикла да виђа разне ствари, али сматра да је грижење противника претерано.

14.31 - Чилеанци на све начине подржавају своју селекцију. Пред њима је тежак испит против фаворизованих Бразилаца. Подршка је најбитнија, а играчи је свакако имају од свог народа ...

14.01 - Једна од најплаћенијих манекенки света, Жизел Бундшен учествоваће у церемонији доделе пехара, али у споредној улози. Према протоколу Жизел и Карлес Пујол ће званично показали трофеј, златну богињу званично ће предати председница Бразила Дилма Русеф, заједно са председником Фифе Сепом Блатером.

13.33 - Селектор Немачке Јоаким Лев изјавио да је одушевљен Томасом Милером и очекује да ће он са добром игром наставити и у мечу са Алжиром. "И пре почетка турнира било је јасно да је он у невероватној физичкој и психичкој форми. Сви наши противници су се доста мучили са њим. Имам осећај да све иде много лакше када је он на терену", рекао је Лев.

13.11 - Председник Гане Џон Махама сменио је министра спорта због неуспеха на Мундијалу у Бразилу, на којем је репрезентација те земље завршила такмичење као последња у групи Г. Поред министра спорта, смењен је и његов заменик. Председник Гане није објаснио ову смену, али је јасно да је то последица неуспеха репрезентације која није забележила ни једну победу на Мундијалу. Играчи Гане су претили шрајком због неисплаћени премија, а двојица фудбалера су искључена из репрезентације због недисциплине. Гана је на Мундијалу 2010 у Јужној Африци играла у четвртфиналу.

12.30 - Селектор Уругваја Оскар Табарез рекао је да ће напустити Фифу, чији је члан, у знак протеста због кажњавања Луиса Суареза који је на Мундијалу ујео противничког играча. "Није паметно бити у организацији са онима који су донели такву одлуку", рекао је Табарез. "Знамо да је направио грешку, али постоји и друга страна његове личности. Казна је била престрога, Суарез је у овом случају 'жртвени јарац", рекао је Табарез.

12.08 - Компанија "SXC" која организује туристичка путовања у свемир, одлучила је да таквом авантуром награди цео тим Холандије, уколико освоји титулу светског првака. 

11.21 - Први човек Фифе Сеп Блатер изјавио да му је председник Уефе Платини рекао да гол-технологија бити примењена и на Европском првенству 2016. године у Француској.

10.39 - Снајдер верује да Холандија може да освоји „Богињу". "Атмосфера је увек фантастична када побеђујете. Били смо у веома тешкој групи и многи су мислили да немамо много шанси. Али ми смо одувек веровали у себе и почели смо да играмо другачије. Из тога самопоуздања расли смо све више. Када групу са Шпанијом, Аутралијом и Чилеом завршите на првом месту и са десет постигнутих голова, значи да сте урадили фантастичан посао. На сваки турнир треба ићи са амбицијом да се освоји. У свакој нашој утакмици можете видети страст са којом играмо, а то је комплимент за сваки тим." Снајдер је нагласио да је пут до трофеја дуг и да Мексико има добар тим.

09.40 - Дефанзивац репрезентације Белгије Ентони Ван Дер Боре пропустиће остатак Светског првенства због повреде задобијене на утакмици против Јужне Кореје (1:0). Селектор „црвених ђавола" Марк Вилмотс потврдио је на Твитеру ту лошу вест. "Постоји прелом на његовој фибули и Мундијал је за њега завршен. Ипак, остаће са екипом до краја такмичења", написао је Вилмотс.

08.30 - Афричке селекције које учествују на Мундијалу скоро све краси исти проблем - незадовољство играча због неисплаћивања премија или проблеми везаних за то. Пре неколико дана, из Гане је авионом у Бразил стигло 3 милиона долара за исплаћивање премија играчима који су претили штрајком. Фифа је поводом тога откирила да је била спремна да одбије новац намењен Савезу и уплати га играчима, коко би се избегао трансфер толике количине кеша. Сличан проблем пред меч осминефинала са Француском имају и фудбалери Нигерије, а играчи Камерона се такође налазе на „ратној нози" са Савезом због премија.

00.30 - После групне фазе Светског првенства у Бразилу прво место на ранг листи Светске фудбалске федерације изненађујуће држи Колумбија. Према бодовима освојеним у досадашњем делу Мундијала, Колумбијци држе прво место са 1.449 бодова, седам више од Аргентинаца, док је трећа селекција Немачке са 1.407 бодова. Четврто место у овом тренутку држи Уругвај, испред Белгије, Холандије, Швајцарске и Шпаније, док првих десет комплетирају Француска и Бразил. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи