Меч Хрватска - Камерун намештен?

Оперативци Фифе сумњају да би утакмица између Хрватске и Камеруна (4:0) могла да буде намештена. Како наводи "Јутарњи лист", сви мечеви Мундијала се контролишу, а за сада је овај "искочио" као сумњив.

Фифа је објавила, по окончању прве фазе Светског првенства, да је меч измећу Хрватске и Камеруна (4:0) под сумњом да је намештен.

„Јутарњи лист" преноси речи Ралфа Мучкеа, особе задужење за осигурање Фифе, који каже да службеници те организације детаљно проверавају све мечеве на шампионату због зарада на кладионицама. Како се наводи, под посебном лупом је управо меч између Хрватске и Камеруна.

„То мора да буде некаква гласина, јер ја никад нисам чуо нешто такво. Не читам новине и искрено вам кажем да ми је та тема потпуно непозната. Познајем свој тим и нема говора да се радило о икаквом намештању. Сматрам потпуно немогућим да би моји играчи могли да пусте утакмицу. Не брините по том питању, стварно не брините", каже селектор Камеруна Фолкер Финке.

Мучке је некадашњи оперативац Интерпола и полицијски службеник, који је и пре почетка Мундијала говорио како постоје групе које су „посебно рањиве", што се намештања тиче.

Он је тада посебно издвојио мечеве последњег гола групне фазе и мечеве оних репрезентација којима бодови више нису потребни.

„Мислим да ове оптужбе немају никакве везе са фудбалским тереном и не желим више да причам о томе. Моја је брига оно што се догађа на терену и то је све што ћу рећи о тој теми", додао је Финке.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи