Кјелинијева подршка Суарезу!

Подршка Луису Суарезу стиже са разних страна, па чак и од уједеног Кјелинија! Суарез остао без спонзора. Трофеј победнику уручиће председница Бразила Далма Русеф и Сеп Блатер. Бeкенбауеру укинута суспензија. Барак Обама одушевљен наступима играча Јиргена Клинсмана. Акинфејев не жели ласер као изговор. Француска гори - Алжир је у осмини финала. Зашто се игра на Мундијалу - због љубави према домовини или љубави према новцу? Агуеро ипак игра у завршници Мундијала.

21.32 - Селектор бразилске фудбалске репрезентације Луис Фелипе Сколари признао је да је његов тим помало уплашен и нервозан уочи сутрашњег меча осмине финала Мундијала против Чилеа. Ипак, Сколари уверава нацију да нервоза не може негативно да утиче на квалитет игре његових фудбалера. "Нормално је што се осећамо неугодно и помало уплашено уочи прве елиминационе утакмице", рекао је Сколари. "То је нормално у сваком такмичењу, а не само зато што се оно сада одржава у Бразилу. Знамо да немамо право на грешку и да не смемо да изгубимо", рекао је Сколари.

21.05 - Француски фудбалер Бакари Сања оценио да би за њега био неуспех уколико "триколори" не би освојили титулу светског првака на Мундијалу у Бразилу. "Налазимо се на само четири утакмице од титуле и желимо да је освојимо", рекао је Сања. Селектор Француске Дидије Дешам био је за разлику од Сање изненађујуће резервисан после убедљиве победе против Швајцарске од 5:2, која их је поставила на прво место Е групе са седам бодова. Сања је нагласио да је Французима у наставку Мундијала циљ да буду "све прецизнији". Француска ће у осмини финала у понедељак играти против Нигерије.

20.20 - Француски штопер Мамаду Сако мораће да иде на додатне прегледе да би се утврдило колико је тешка повреда леве тетиве, тако да се још не зна да ли ће у понедељак играти против Нигерије у осмини финала.

19.15 - Генерални секретар Фифа Жером Валке сматра да би Уругвајац Луис Суарез, који је због уједања протвничког играча суспендован на четири месеца, требало да иде на терапију због тог проблема. "Мислим да би Суарез дефинитивно требао да нађе начин како би превазишао тај проблем. Мислим да би требало да иде на неку врсту терапије, јер то што ради је заиста лоше", рекао је Валке. "ФОФпро сматра да би и терапија требало да буде део суспензије", саопштила је ФИФПро.

18.45 - Председница Бразила Дилма Русеф и председник Фифе Јозеф Блатер уручиће пехар победнику Светског фудбалског првенства, а не Шпанац Карлес Пујол и манекенка Жизел Бундшен. Генерални секретар Фифе Жером Валк умирио је тако гласине настале после саопштења Фудбалског савеза Шпаније, из кога се могло закључити да ће Пујол, шампион из 2010, уручити пехар победнику након финала на Маракани 13. јула. "Упркос ономе што сте читали, Пујол и Бундшенова неће прогласити победнике Светског турнира, они ће само открити трофеј на терену. Пехар ће победнику уручити Дилма Русеф и Блатер", рекао је Валк.

17.35 - Селектор белгијске фудбалске репрезентације Марк Вилмотс саопштио је да је Венсан Компани због повреде препоне под знаком питања за меч осмине финала Мундијала проитв САД. Белгијанцима би евентуално одсуство Компанија створило велики проблем с обзиром да су на листи повређених већ дефанзивци Томас Вермален, Лоран Симан и Антони Ван ден Боре.

16.38 - Покер компанија "888" раскинула је спонзорство с уругвајским фудбалером Луисом Суаресом. "Нажалост, после Суаресовог поступка на утакмици између Уругваја и Италије, одлучили смо да раскинемо спонзорство са Суаресом", наводи се у саопштењу покер сајта "888". С друге стране, уругвајски Мекдоналдс је искористио овај инцидент за промоцију својих прозивода. Они су на свом званичном Твитер профилу нашалили на рачун Суареса. "Хеј, Суарес, ако си гладан, дођи код нас, даћемо ти залогај Биг Мека", наводи се у објави уругвајског Мекдоналдса.  

15.45 - Тренер минхенског Бајерна Пеп Гвардиола рекао да жали због ране елиминације Шпанијеи додао да је Аргетина највећи кандидат за освајање титуле. "Жао ми је што је Шпанија завршила шампионат после прве фазе. Није то заслужила, поготово због тога шта је све урадила у прошлости. Шампионат у Бразилу је до сада веома интересантан, постигнуто је доста голова и све репрезентације играју нападачки. Мислим да је Аргентина највећи фаворит јер има доста квалитетних играча као што су Меси, Ди Марија, Игуаин и Агуеро. Мора да искористи такав нападачки потенцијал", рекао је Гвардиола.

14.32 - Фифа укинула суспензију легендарном немачком фудбалеру Францу Бекенбауеру, саопштио је Бекенбауеров менаџмент. Фифа је 13. јуна, на захтев етичког тужиоца Михаела Гарсије, суспендовала Бекенбауера на 90 дана из фудбала, јер Немац није желео да сарађује у истрази о евентуалној корупцији у кандидатури за домаћине светских првенстава 2018. и 2022. године. Шеф његовг менаџмента Маркус Хефл рекао је да укидање суспензије моментално ступа на снагу, али да Бекенбауер неће путовати у Бразил.

13.40 - Репрезентативац Аргентине Фернандо Гаго рекао је да "гаучоси" не зависе само од Лионела Месија, већ да је њихова највећа предност тимска игри. Нападач Барселоне Меси постигао је четири гола у групној фази Светског првенства у Бразилу, а био је стрелац на све три утакмице против Босне и Херцеговине, Ирана и Нигерије. "Драго нам је што имамо Месија, игра на врхунском нивоу и може да реши утакмицу у сваком тренутку. Морамо да га искористимо на прави начин, али мислим да не зависимо само од његове игре. Имамо доста квалитетних играча, ми смо тим, а Лионел је наш вођа и верујем да ће нас водити до успеха", рекао је Гаго за сајт Фифе.

13.18 - Након што је Фифа одлучила да суспендије Луиса Суареза на четири месеца и лиши га сваког контакта са фудбалом, многи људи из света фудбала стали су у одбрану несташног Уругвајца. Подршка се толико раширила да је чак и угрижени Ђорђо Кјелини апеловао на Фифа да ублажи казну: "На страну што сам ја жртва тог инцидента, али мислим да је казна Фифа престрога и да ће најтеже бити Луисовој породици. Он је направио грешку и треба да испашта због тога али удаљити га од тима и фудбала на толико дуг временски период је превише. Надам се да ће променити бар тај део казне. Понављам, највише ми је жао његове породице јер ће она највише трпети", рекао је Кјелини.

12.50 - Фудбалер Аргентине Серхио Агуеро дефинитивно ће због повреде пропустити меч са Швајцарском у осмини финала Мундијала, али ће бити спреман за завршницу турнира ако "гаучоси" дођу до ње, потврдио је портпарол националног савеза Андрес Вентура. Он је раније ове недеље на мечу са Нигеријом обновио повреду мишића, након чега су поједини аргентински медији објавили да је за њега готов Мундијал. "Ради се о повреди мишића. Рећи да он више неће заиграти на овом Мундијалу било би претеривање", рекао је Вентура агенцији АФП.

12.15 - Хрватски фудбалер Огњен Вукојевић одлучио је да заврши репрезентативну каријеру, саопштио је Фудбалски савез Хрватске (ХНС). "Овим путем желим да вас обавестим о мојој одлуци о опроштају од хрватске репрезентације и мог наступа у репрезентативном дресу. Опраштам се од фудбалске репрезентације након пуних седам година играња", истакао је Вукојевић. Он се захвалио ХНС-у, навијачима и некадашњим селекторима Славену Билићу и Игору Штимцу. Овај 30-годишњи играч средине терена је за репрезентацију Хрватске забележио 55 наступа и постигао четири гола.

11.30 - Шта тачно мотивише играче да играју за своју репрезентацију, па још на такмичењу какво је Светско првенство? Немогуће да је новац, макар није могуће да је то преовладавајући мотив. Нажалост, изгледа да није увек тако. Познат је случај са почетка Мундијала када су Камерунци одбили уопште да допутују јер им нису исплаћене премије. Данас су Нигеријци одбили да тренирају, а каже ни да неће излазити на терен све док им њихов Савез не уплати договорен новац. Али можда најдрастичнији пример ове помало ишчашене појаве јесте репрезентативац Гане Џон Боје. Фудбалски савез ове земље послао је три милиона долара у кешу играчима пре утакмице трећег кола.. Колико му је стало до његовог дела, дефанзивац Рена је показао тако што га је пољубио. Исти овај играч је постигао аутогол против Португала, али питање је колико се истински потресао због тога...

10.45 - Најмање 75 особа је током протекле ноћи приведено у Француској где је неколико хиљада алжирских навијача прославило пласман Алжира у осмину финала Светског првенства у фудбалу. Навијачи су се синоћ прошетали Јелисејским пољима у Паризу уз алжирске заставе, звукове там-тама и сирене, узвикујући "живео Алжир!". Касније се ситуација отргла контроли, па су почели разним предметима да гађају полицију. Органи реда су, иначе, дошли у појачаном броју, јер је саобраћај био успорен а број окупљених се константно повећавао. Полција је потом бацила сузавац како би растерала навијаче. У Лиону је такође било славље које се завршило бацањем сузавца на окупљене који су растерани и воденим топовима. Према наводима полиције, у Лиону је запаљено 30-ак аутомобила и контејнера за смеће. Полиција је додала да су инциденти избили и у Марсеју, али да нико није повређен. Алжирци представљају највећу заједницу имиграната у Француској, са више од милион људи.

10.10 - Арсен Венгер наставља да ужива у Бразилу...

09.35 - Селектор репрезентације Белгије Марк Вилмоц рекао је да су његови фудбалери после почетне три победе на правом путу на Светском првенству у Бразилу. "Желео сам да оставим играче свеже за нокаут фазу па сам правио одређене измене у екипи. Сви су спремни за осмину финала, на правом су путу", рекао је Вилмоц. Белгија ће у осмини финала Мундијала играти против САД.

09.20 - Голман репрезентације Русије Игор Акинфејев рекао је да је његова екипа заслужила да пати после елиминације са Светског првенства и да мора да прихвати сваку критику после ремија са Алжиром. "Сваки пораз је заслужен. Разумем што ће на нас кренути серија критика, али искрено, морамо их прихватити јер смо то и заслужили. Ако причамо о грешкама, можете причати о коме хоћете и слободно пишите о голмановим, не занима ме", рекао је Акинфејев. Он није желео да му изговор буде ласер који му је био уперен у очи код изједначујућег поготка Ислама Слиманија. "Судије су скренуле пажњу на ласере, али ништа се није променило. Алжир је, свакако, одличан тим, са неколико одличних прилика против нас", навео је руски голман.

09.00 - Председник Сједињених Америчких Држава Барак Обама посматрао је меч са селекцијом Немачке у свом авиону Air Force One. Ишао је на политички скуп у Минеаполису, а прва тема приликом обраћања окупљенима било је управо Светско првенство. Обама је прво започео скандирање селекцији, а онда је истакао да је поносан на успех Клинсманових момака који су преживели „групу смрти". А онда се мало занео... „Иако смо изгубили од Немачке, ми и даље можемо да освојимо Светско првенство", рекао је Обама.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи