Прандели криви судије и даје оставку!

Селектор Италије Ћесаре Прандели најавио је оставку на место селектора, али је оценио и да је судија неправедним искључењем Клаудија Маркизија уништио данашњу утакмицу с Уругвајем после које су "азури" елиминисани са Светског првенства у Бразилу.

"Тај старт никако није деловао као црвени каротн. Било је неких других оштријих стартова, па ништа није досудио... А нису ни били за искључење. Судија је црвеним картоном уништио утакмицу. Једноставно, он у таквој ситуцији никако није смео да искључи играча", рекао је Прандели, а преносе италијански медији.

Главни арбитар на утакмици Марко Родригес из Мексика у 59. минуту је показао директан црвени картон Клаудију Маркизију због оштрог прекршаја над Егидијом Аревалом на средини терена.

"Меч је био веома доба, посебно тактички, али као што сам рекао судија га је уништио... Мислим да је баш велика штета што смо у оваквим околностима елиминисани с Мундијала", додао је селектор Италије.

Дефанзивни фудбалер Италије Ђорђо Кјелини оценио је да је одлука арбитра директно одлучила победника.

"Када смо били комплетни на терену били смо бољи од Уругваја. Они сат времена нису припретили, али у последњих пола сата, када смо остали с десетрицом играча на терену, нисмо могли да издржимо", рекао је Кјелини.

Прандели је пре Мундијала договорио продужетак сарадње са Фудбалским савезом Италије, али је он рекао да рана елиминација с турнира у потпуности мења његове планове.

"Радите четири године због нечега и онда један црвени картон све промени... Овај резултат на Мундијалу ме је натерао на одлуку да поднесем оставку", рекао је Прандели.

Ђорђо Кјелини је казао да би Прандели требало да остане селектор, али да ово није тренутак за доношење одлука.

Председник Фудбалског савеза Италије Ђанкарло Абете најавио је да ће напустити ту функцију и позвао Пранделија да размисли још једном о одласку са места селектора.

"Желео бих да најавим моју оставку, а надам се да ће предстојећи састанак Извршног одбора Савеза убедити Пранделија да преиспита свој став", рекао је Абете.

Италија је Мундијал у Бразилу завршила на трећем месту Групе Д, с три бода, освојених у првој утакмици против Енглеске (2:1). У другом мечу у групи изгубили су од Костарике с 0:1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи