Читај ми!

Дел Боске: Нисам знао да је крај за Виљу!

Селектор фудбалске репрезентације Шпаније Висенте дел Боске изјавио је да, када је заменио Давида Виљу током утакмице против Аустралије на Светском првенству у Бразилу, није знао да је то 32-годишњем фудбалеру последња утакмица за државни тим.

Шпанија, бранилац титуле, у понедељак је победила Аустралију са 3:0 у утакмици трећег кола Групе Б на Светском првенству у Бразилу, али је такмичење на Мундијалу завршила већ у првој фази, са само три освојена бода. Голове су постигли Давид Виља у 36, Фернандо Торес у 69. и Хуан Мата у 82. минуту.

Давид Виља, најбољи стрелац репрезентације Шпаније са 59 голова у 97 утакмица, замењен је у 57. минуту утакмице против Аустралије, а то му је био последњи наступ у дресу са националним грбом.

"Изгледао је узнемирено и љуто. Рекао је да му је то последња утакмица, али ја то нисам знао. Сигурно је био узнемирен", рекао је Дел Боске, пренели су шпански медији.

Виља је по изласку са терена плакао на клупи за резервне играче.

"Размишљао сам о свему што ми је овај тим пружио, свакога дана сам имао срећу и привилегију да будем у репрезентацији. Играти за државни тим било је од првог дана велико задовољство", рекао је Виља.

Бивши фудбалер Барселоне и Валенсије, који је ове сезоне помогао Атлетику из Мадрида да освоји прву титулу после 18 година, каријеру ће наставити у САД.

Ветерани Ћави (34) и Ћаби Алонсо (32) најавили су да ће напустити репрезентацију, а Дел Боске је рекао да нема старосне границе за тим.

"Има још играча који могу да помогну репрезентацији и морамо тога да будемо свесни. Никога нећемо отписати само због година. Шест година смо контролисали репрезентативна такмичења и први смо на светској ранг-листи. Ова група играча је пример свима, али дошло је наше време да изгубимо", рекао је Дел Боске.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи