Читај ми!

Линије нису модни хир већ подршка оперисаном дечаку?!

Твитером кружи информација да су линије на Роналдовој глави знак подршке Португалца десетомесечној беби чију операцију мозга је финансирао. Сколари узвраћа ударац Лују ван Галу, који сматра да је Бразил повлашћен јер игра после Холандије, па има простора за калкулације. "Слоновима" дуплиране премије. Роберту Мартинезу одузета акредитација. Пол Погба "менаџер" Челсија, а на средини игра – Погба. Кедира и Боатенг поново тренирају. Дешан опрезан пред Еквадор. Прандели: Меч са Уругвајем најважнији у каријери.

Све вести и занимљивости из света спорта пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

Од 12.39 сати на нашем Првом програму можете гледати репризу утакмице САД–Португалија, док од 17.50 можете пратити директан пренос меча Холандија–Чиле, као и Хрватска–Мескико од 21.50 сати. На нашем Другом програму можете гледати мечеве Аустралија–Шпанија (17.50), као и Бразил–Камерун од 21.50 сати.

22.20 - Бразил против Камеруна у овим тренуцима игра последњи меч групне фазе такмичења, а у Рију је омогућено прачење меча на једној од најлепших плажа на свету. Према проценама, више од милион људи гледаће утакмицу "кариока" на Копакабани.

22.10 - Фудбалер Енглеске Франк Лампард изјавио је да ће одлуку о томе да ли ће се повући из репрезентације донети после Светског првенства у Бразилу. Лампард ће у последњем мечу Групе Д против Костарике носити капитенску траку, али, иако је о томе и раније било спекулација, није желео да открије да ли ће му тај меч бити последњи у дресу репрезентације. "Још не знам да ли ћу у пензију или не. Тек када се вратим кући, донећу одлуку. Ово није ни време ни место за такву одлуку", рекао је Лампард на конференцији за новинаре.

22.00 - Немачку очекује дуел последњег кола групне фазе такмичења против Гане, а "панцери" су нашли занимљив начин да "оплемене" своје тренинге - играјући рагби.

21.40 - Фудбалер Немачке Матс Хумелс рекао је да његова репрезентација неће ићи на нерешен резултат против селекције САД, иако то одговара и једној и другој екипи за пласман у осмину финала Светског првенства. "Ми нисмо екипа која игра на нерешен резултат. Ми ћемо дефинитивно ићи на победу, јер би све остало било неправедно према свим другим тимовима", рекао је Хумелс.

21.15 - Селектор Уругваја Оскар Табарез рекао је да Луис Суарез још није 100 одсто спреман, али да његово присуство на терену увек представља проблем противнику. "Он још није 100 одсто спреман, али његово присуство на терену ће бити сјајно за тим и проблем за противника. Ми се много ослањамо на то шта Суарез може у завршној трећини терена, што он није изгубио ни поред операције", рекао је Табарес.

19.10 - Селектор репрезентације Италије Чезаре Прандели изјавио је да му је предстојећи меч против Уругваја на Светском првентву најважнија утакмица у каријери. "Не постоји сличност с другим утакмицама. То је најважнији меч у мојој каријери. Морамо да изађемо на терен и да на најбољи начин представљамо своју земљу. Ако и изгубимо, то ће бити зато што је противник био бољи", рекао је Прандели. Италија и Угругвај састају се сутра од 18.00 и у међусобном дуелу одлучују о својој судбини на Мундијалу у Бразилу. У Групи Д тренутно је на првом месту Костарика са шест бодова, док Италија и Уругвај имају по три бода. На последњем месту је селекција Енглеске без бодова.

18.30 - Кристијано Роналдо је велика звезда, и као таквом сваки његов потез се прати и анализира. Промена имиџа, односно фризуре, коју је промовисао на мечу против Сједињених Америчких Држава, углавном је наишла на не баш позитивне критике фанова. Међутим, изгледа да није у питању модни хир Португалца, него подршка дечаку који је недавно имао операцију мозга. Ова информација није потврђена, али, ако је судити по ономе што циркулише Твитером, Роналдове линије на десној страни главе имитирају ожиљак који је остао на глави десетомесечног Ерика Ортиза Круза. Реч је о десетомесечној беби чију операцију је Роналдо и финансирао донацијом од 60.000 евра. Како то обично бива са Твитером - можда је прича истинита, можда и није. Ми бисмо свакако волели да је ово друго.

18.00 - Репрезентација Француске покушаће сутра да победи Еквадор и тако понови резултат од пре 16 година, када је забележила три тријумфа у групи и на крају освојила Светско првенство, чији је била домаћин. Француска фудбалска јавност веома је оптимистична после доброг почетка Мундијала у Бразилу, а селектор Дидије Дешан рекао је да га брине таква врста поређења. Он је рекао да би требало бити опрезан против Еквадора, пошто је такмичење постало непредвидиво. "Ко је мислио да ће Костарика имати шест бодова после две утакмице, у групи у каквој јесте? Нико", рекао је Дешан указавши на изненађујуће тријумфе Костарике против фаворизованих Уругваја и Италије.

17.35 - Фудбалско првенство света у Бразилу на добром је путу да постане Мундијал са највише голова, после шампионата 1970. године, саопштила је Међународна фудбалска федерација. Права лавина од 94 гола постигнута је до недеље на 32, од укупно 64 утакмице које ће до краја Мундијала бити одигране. Како наводи Фифа, просечно по мечу постигнуто је 2,94 гола, што је нешто мање од просека на шампионату у Мексику 1970. када је дато 2,97 голова по утакмици. Број до сада постигнутих голова у Бразилу далеко надмашује просек из Јужне Африке 2010, када је просечно дато 2,27 гола.

17.00 - Немачки фудбалери Џером Боатенг и Сами Кедира добили су дозволу лекара да наставе да тренирају после повреда које су задобили на утакмици са Ганом на Светском првенству у Бразилу. Боатенг није играо у другом полувремену суботње утакмице (2:2) због повреде леве бутине. Кедира је истегао лигамент левог колена. Играч Реал Мадрида паузирао је прошле сезоне шест месеци због операције на истом колену. Немачка сутра игра против САД у последњем дуелу Групе Г. Нерешено би одвело оба тима у осмину финала.

16.24 - Селектор Уругваја Оскар Табарес рекао је да верује да његови фудбалери могу да издрже притисак у кључној утакмици против Италије на Светском првенству у Бразилу. "Имам групу играча која је навикла да пружа отпор притиску и која на
притисак реагује на добар начин. Притисак је био много већи на сусрету са Енглеском", рекао је Табарес уочи последњег кола такмичења по групама. Уругвај ће морати да победи Италију да би се пласирао у осмину финала Мундијала.

15.45 - Капитен Италије Ђанлуиђи Буфон рекао је да његова репрезентација мора да подигне ниво игре да не би доживела још један неуспех на светским првенствима. "Сада морамо да пошаљемо неке позитивне сигнале и једини начин да то урадимо јесте да подигнемо ниво игре против Уругваја. Биће неуспех ако завршимо такмичење у првој фази", рекао је Буфон италијанским медијима. Италија ће проћи Групу Д и пласирати се у осмину финала Светског првенства у Бразилу, ако освоји бар бод против Уругваја.

15.14 - Селектор Холандије Луј Ван Гал оптужио је Фифу да користи трикове приликом избора термина утакмица на Мундијалу у Бразилу. Ван Гал је рекао да није фер то што је Бразил играо пре Холанђана у прва два кола групне фазе, да би потом треће коло играо после. "ФИФА користи овакве трикове и то није добро. То није фер-плеј. На Светском првенству домаћин увек има предност", рекао је Ван Гал. Селекције Холандије и Бразила могле би да се састану већ у осмини финала.

14.32 - Председник Обале Слоноваче Аласан Уатара обећао је фудбалерима на Мундијалу дупле премије, уколико победом над Грчком обезбеде пласман у осмину финала. "Слонови" могу да осигурају место у нокаут фази такмичења уколико у Форталези победе европског шампиона из 2004. Грчку. Фудбалери Обале Слоноваче тренутно добијају по 17.900 евра по победи, а тријумфом над Грчком бонус ће им бити повећан на 35.800 евра. Како је наведено, председник Обале Слоноваче желео је играцима да улије додатну мотивацију, како би остварили историјски успех. 

13.48 - Дисциплинска комисија Фифе казнила је Камерунца Алекса Сонга са три меча неиграња због црвеног картона не мечу са Хрватском у другом колу Мундијала. Сонг је добио црвени картон јер је лактом ударио нападача Хрватске Марија Манџукића. Селекција Хрватске на том мечу славила је са 4:0, а Камерун је остао без шанси за пласман у осмину финала.

13.00 - Није се дуго чекао одговор Луиса Фелипеа Сколарија на тврдње Луја ван Гала да је Бразил повлашћен пошто игра меч после Холандије. "Људи који причају да ћемо бирати са ким ћемо играти у наредној фази су или глупи или злонамерни. Понављам - глупи или злонамерни", рекао је Сколари, преносе енглески медији. 

11.45 - Швајцарски фудбалер Ђердан Шаћири сматра да су критике на његову игру неправедне, нарочито након меча са Француском. "Осећам се веома пријатно у репрезентацији, а оно што ме брине су неправедне критике на мој рачун када нешто не функционише у екипи. Ја сам као и сви остали... Овде је реч о тиму, као и увек, а не о појединцу", рекао је Шаћири и додао да је поносан што је Швајцарска против "импресивне" Француске постигла два гола. Он је рекао да екипа мора да пружи максимум у последњем колу Групе Е ако жели да избори осмину финала. "Наша игра против Француке није била добра... Увек сам били корак иза. Морамо то да променимо у наредном мечу, мора цео тим да буде на вишем нивоу", рекао је Шаћири. Швајцарска у Групи Е тренутно заузима треће место са три бода, колико има и другопласирани Еквадор, али уз бољу гол разлику. За пласман у осмину финала Швајцарцима је потребна победа против Хондураса и да Еквадор не тријумфује над Французима.

11.00 - Можда би неко помислио да је фудбалерима лопте и терена преко главе. Али не и Полу Погби, који у авиону „убија време" играјући Football manager. Млади француски везни фудбалер, као што се види на фотографији, води Челси, а у игрици је, наравно, купио прво себе!

10.30 - На последњем мечу у Бразилу, Енглеску ће предводити Френк Лампард. Рој Хоџсон ће мало промешати карте опраштајући се од Бразила, па ће уместо капитена Стивена Џерарда, место на терену, а и капитенску траку, понети 36-годишњи Лампард, којем ће ово вероватно бити последња утакмица у националном дресу.

10.00 - Мундијал је готов и за менаџера Евертона Роберта Мартинеза. Наиме, Шпанац, који ради као стручни консултант за „И-Ес-Пи-Ен", морао је да врати акредитације за мечеве Светског првенства, јер је направио грешку и уступио другој особи која је желела да гледа тренинг Холанђана, преносе енглески медији. Акредитације на Мундијалу важе само за особу којој је дата и она се не сме давати другима.

9.30 - Луј ван Гал је сигурно задовољан игром свог тима на Мундијалу, али није одлукама Фифе. Наиме, селектор Холандије сматра да није у реду да Бразил игра после Холандије, што домаћину оставља простор за калкулације. „Ово није фер-плеј. Трикови којима се служи Фифа нису у реду. Ми, свакако, идемо на победу, а надам се да ће и Бразилци испунити своју спортску дужност", рекао је Ван Гал. Група где је Бразил укршта се са групом где су „лале", а како Бразилци играју у 22 сата, а Холанђани у 18 сати, домаћин ће пред меч знати шта им тачно донси победа, а шта реми.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи