Читај ми!

Марка о дебаклу Шпаније: "THE END"

Шпанска спортска штампа у издању од четвртка највише пажње, очекивано, посветила неуспеху своје репрезентације на СП. Нанси брани свог Муканђа. Велике уплате на Рунијев гол Уругвају. Коентрао се вратио у Мадрид, на терену за месец дана. Џерард ће, на 90 минута, заборавити на пријатељство са Суарезом. Серија хапшења изгредника и тапкароша у Бразилу.

Све вести и занимљивости из света спорта пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

На Првом програму од 12.56, ревијом голова коју су репрезентативци Хрватске приредили у мечу са Камеруном, почињемо серију снимака и директних преноса на програмима РТС-а.Потом, на истом прогаму у 20.50 и 23.50 следе директни преноси утакмица Уругваја и Енглеске, односно Јапана и Грчке. На Другом програму од 17.50 пратимо одмеравање снага Колумбије и Обале Слоноваче.

22.05 - Фудбалски репрезентативац Гане Мајкл Есјен вратио се тренинзима после повреде прста у сусрету са САД. Есјен ће тако бити спреман за утакмицу против Немачке у суботу. Он је сусрет са САД у Наталу почео на клупи, Гана је поражена на том дуелу и имаће мале шансе да се пласира у осмину финала. Селектор Гане Квеси Апија нашао се на удару јавности у тој земљи пошто је Есјена и Кевина Принса Боатенга оставио на клупи против Американаца. 

19.12 - Португласки тренер Карлос Кеирош рекао је да ће по завшетку Светског првенства у Бразилу напустити фудбалску репрезентацију Ирана. "Желе да ме задрже, али не постоји подршка владе и финансијска средства да наставимо са стварањем националног тима. Завршили смо разговоре и одлучио сам да на крају Мундијала одем", рекао је Кеирош за португалски Публико. Кеирош је на клупу Ирана сео 2011. године, а током каријере водио је репрезентације Португалије, Уједињених Арапских Емирата и Јужне Африке.

18.00 - Када је Игор Акинфејев својом грешком поклонио гол Јужној Кореји, постао је мета критика и вербалних напада. Међутим, мало ко ће смети да и даље приговара голману ЦСКА након подршке коју је овај добио од никог другог до Николаја Валујева...

17.25 - Међународна фудбалска федерација (ФИФА) казнила је само једним мечом неиграња Португалца Пепеа, који је искључен у поразу од 4:0 против Немачке у групи Г на Мундијалу. Пепе неће играти на утакмици против селекције САД у недељу, али ће у четвртак моћи да брани боје селекције против Гане. Пепе је добио црвени картон после судара са Томасом Милером, кога је неспортски, мада не јако, ударио главом док је он седео на трави. Суспензију од једног меча добио је и Уругвајац Максимилијано Переира који је ударио Џоела Кемпбела из Костарике у поразу од 3:1. Переира ће пропустити меч против Енглеске у четвртак, а моћи ће да се врати на терен у уторак против Италије.

16.39 - Двоје људи је ухапшено у хотелу у Рио де Жанеиру у којем су смештени званичници ФИФА, због нелегалне препродаје карата за утакмице Мундијала у Бразилу. Како је рекао директор маркетинга ФИФА Тијери Веј, један од ухапшених тапкароша је Француз. "Ухапшени препродавци код себе су имали улазнице које су набавили из различитих извора, укључујући националне фудбалске федерације и спонзоре ФИФА", рекао је Веј.

15.00 - Док се његови сународници и некадшњи саиграчи пипремају за меч са Швацарском на Мундијалу, француски фудбалер Самир Насри ужива сунчајући се са својом лепшом половином...

12.41 - Селектор "слонова" Сабри Ламуши је, бар према најавама, остао доследан одлуци да ветеран и најпознатији играч селекције Дидије Дрогба остане на клупи, ваљда уверен да овај нема снаге за овако исцрпујући систем такмичења. Ипак, колико може Дрогба је показао против Јапанаца, када је после његовог уласка резултат преокренут. "Разочаран сам што нисам стартер, али надам се да ће се то променити", рекао је Дрогба. 

12.00 - Дебакл Камеруна од Хрватске (0:4) обележио је сукоб играча ове афричке селекције Бенуа Асу-Екота и Бенџамина Муканђа. Истина, много ратоборнији је био играч Квинс Парк Ренџерса, који је прво главом на терену ударио Муканђа, да би после меча поново насрнуо на њега у тунелу. Због тога је на Твитеру реаговао и Муканђов клуб Нанси: "Господине Асу-Екото, не дирајте нашег Бенџамина Муканђа", стоји на твитер профилу француског друголигаша.

11.30 - Фудбалер Холандије Бруно Мартинс Инди доживео је потрес мозга у мечу против Аустралије на Мундијалу, због чега ће морати да мирује недељу дана. Инди је после судара са Тимом Кејхилом у мечу другог кола који је завршен победом Холандије од 3:2, изнет на носилима са терена. Двадесетдвогодишњи одбрамбени играч Фејнорда највероватније неће моћи да игра у последњем трећем колу против Чилеа 23. јуна. Холандија се заједно са Чилеом прва пласирала у нокаут фазу такмичења у којој ће се укрстити са првопласираним екипама из групе А, у којој играју Бразил, Хрватска, Мексико и Камерурн.

11.00 - Навијачи фудбалске репрезентације Енглеске верују у Вејна Рунија, па су на кладионицама уплатили рекордних 10 милиона фунти на то да ће нападач Манчестер јунајтеда вечерас постићи гол против Уругваја на Светском првенству у Бразилу. Како су пренели британски медији, упркос критикама на рачун форме Вејна Рунија, навијачи верују да он може да "спаси" државни тим и постигне гол против Уругваја, у мечу који Енглеска мора да добије како би остала на Мундијалу. Енглеска и Уругвај играју вечерас од 21 час у Сао Паулу, утакмицу другог кола Групе Д и обе екипе морају да победе како би задржале шансе за пласман у осмину финала. Енглези су у првом колу изгубили од Италије са 1:2, а Уругвајци од Костарике са 1:3.

10.30 - Шпански дневне новине у бројевима од четвртка, највећу пажњу су , логично, посветили дебаклу своје фудбалске селекције на Мундијалу у Бразилу. Марка је ставила наслов "THE END", алудирајући на крај филозофије тика-така. Мундо Депортиво под насловом "Абдикација" (ABDICAN!), чиме је најбоље описан крај шпанске владавине у светском фудбалу...

08.30 - Португалски фудбалер Фабио Коентрао вратио се у Мадрид где ће наставити опоравак од повреде задње ложе. Коентрао се повредио на сусрету са Немачком на Светском првенству у Бразилу и за њега је завршен Мундијал. Реал Мадрид је објавио да ће Коентраов опоравак трајати месец дана.

08.00 - Капитен фудбалске репрезентације Енглеске Стивен Џерард рекао је да ће пријатељство са саиграчем из Ливерпула Луисом Суаресом оставити по страни у предстојећем мечу против Уругваја. "Ако прођем поред њега у тунелу јавићу му се и поздравићу се са њим, али у том тренутку сигурно нећу бити у потрази за пријатељима и саиграчима. И он зна да када судија означи почетак меча да више нема пријатељства. Али, пре и после тог меча он ће увек бити пријатељ", рекао је Џерард за британске медије. Енглеска и Уругвај састају се вечерас у мечу другог кола Групе Д на Светском првенству у Бразилу. Обе репрезентације су поражене у првом колу и потребна им је победа како би задржале шансе за пласман у другу рунду такмичења.

07.00 - Бразилска полиција ухапсила је навијача који је покушао да уђе у камп фудбалске репрезентације Аргентине у Бело Хоризонтеу. Ухапшени 33-годишњи Бразилац Денис Андре Оливеира рекао је новинарима у пролазу да је само желео да добије аутограм Леа Месија. Један навијач је 11. јуна ушао на терен током тренинга Аргентине и очистио је копачке фудбалеру пре него што га је обезбеђење удаљило.

05.00 - Бразилска полиција саопштила је да је ухапсила двојицу Холанђанина и двојицу Аустралијанаца, јер су, наводно, препродавали карте за меч репрезентација те две земље на Светском првенству. Портпарол одељења јавне безбедности Алан Кардосо је казао да су они ухапшени неколико сати пре почетка меча, јер су покушали да препродају 43 улазнице, а за сваку су тражили по 3.000 долара. Они су негирали да су желели да препродају карте, већ су навели да их чувају за пријатеље. Најскупља цена улазница за меч између Холандије и Аустралије, иначе, била је 175 долара. Продаја улазница за спортске догађаје изнад цене кажњива је у Бразилу и са две године затвора.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи