Читај ми!

Милер одушевљен победом, Лев Милером

Томас Милер одушевљен игром Немачке против Португалије. Милер је моћно одиграо, рекао је селектор Јоаким Лев. Бенто "дигао руке" после 45 минута, није желео да коментарише суђење Милорада Мажића. Португалци без Коентраа и Алмеиде у наредна два меча. Хумелсова повреда блаже природе.

Немачки фудбалер Томас Милер, сасвим очекивано, осећа се фантастично после данашњег хет-трика и победе над Португалијом на Светском првенству у Бразилу.

"Учествовао сам на три последња велика такмичења тако да сам навикао да играм под притиском. Прилично је запањујуће постићи три гола на једној утакмици. Фантастично се осећам, али то је заслуга целог тима", рекао је Милер немачким медијима после утакмице.

Немачка је савладала Португал са 4:0, уз три гола Милера и један Матса Хумелса, а посао тој екипи олакшало је искључење Пепеа у 37. минуту, када је штопер Португала прво руком закачио Милера по лицу, а потом га и ударио главом док је лежао на земљи.

"Осетио сам Пепеову песницу, али не могу тачно да се сетим шта се после тога догодило", рекао је Милер.

Његову игру похвалио је селектор Немачке Јоаким Лев, који је наступ Милера окарактерисао "страшно моћним".

"Милер је константно држао Пепеа и Бруна Алвеша под притиском, отварао је простор за друге и сам постигао три гола. Страшно моћно", рекао је Лев.

Селектор Немачке изразио је уверење да одбрамбени играч Матс Хумелс, који је замењен због повреде, није теже повређен.

"Добио је ударац у бутину. Полазим од тога да није ништа драматично", навео је Лев.

Хумелс је против Португала у 32. минуту постигао други гол за свој тим, а у 73. минуту је због повреде замењен Шкодраном Мустафијем.

Иако је са клупским колегама после утакмице прославио победу, Хумелс је око бутине имао завезану дебелу врећу са ледом.

Са друге стране, селектор Португала Пауло Бенто каже да је већ на полувремену схватио да ће његова екипа изгубити од Немачке пошто је противник имао три гола предности.

"Утакмица је била решена већ у првом полувремену, нема ту много о чему да се говори. Дали смо све од себе да не останемо инфериорни, али Немци су имали бројчану и велику резултатску предност", рекао је Бенто после утакмице у Салвадору.

Бенто није желео да коментарише суђење српског арбитра Милорада Мажића, када су новинари га питали да ли сматра да је Пепе заслужио црвени картон.

Ипак, то је учинио резервиста Рикардо Кошта, који је је у игру ушао на почетку другог полувремена.

"Судија је човек и може да греши, то се дешава. Тешко је доносити одлуке у секунди", кратко је рекао Рикардо Кошта.

Едер, који је у игру ушао такође са клупе, оптимиста је по питању проласка његовог тима у наредну рунду.

"Имамо квалитетну екипу и, што је најважније, и даље имамо шансу за пласман у осмину финала. Наш менталитет је јак и даћемо све од себе у наредне две утакмице", рекао је Едер.

Лоше вести за навијаче Португала, осим вечерашњег пораза - Фабио Коентрао и Уго Алмеида ће пропустити преостала два сусрета у групној фази због повреда.

Како је рекао лекар националног тима Енрике Жонс, Коентрао и Алмеида ће морати да паузирају бар десет дана. 

Поред њих двојице, блаже повреде доживели су и Кристијано Роналдо и голман Руи Патрисио, али тврди да њихов наступ у наредном мечу није доведен у питање

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи