Читај ми!

Еуфорија у БиХ, историјски меч "пред вратима"

У градовима Босне и Херцеговине, пред вечерашњу историјску утакмицу са Аргентином, потпуна еуфорија. Кошаркаш Мирза Телетовић верује у победу, Сафет Сушић обећава паклену борбу. Северина са заставом БиХ.

Од раних јутарњих сати, у БиХ влада еуфорија и нервоза пред историјску утакмицу са Аргентином на која се игра вечерас у поноћ на чувеној Маракани.

Навијачи из свих делова земље од јутрос хрле у званичне продавнице, како би се опремили дресовима, шаловима, качкетима...

Сарајевски медији од јуче преносе прогнозе резултата политичара, спортских радника, јавних личности од којих већина верује да БиХ има јаку репрезентацију и да су чуда могућа. Међу прогнозерима има и оних који мисле скромније и надају се нерешеном резултату.

Власти су дозволиле продужен рад угоститељских објеката за време Мундијала па се очекује да ће велики број грађана утакмицу пратити у оваквој атмосфери.

Централно јавно гледање утакмице биће организовано у "Змајевом гнезду" које је намеснки направљено и налази се у ужем центру Сарајева, а може да прими велики број гледалаца.

Селектор фудбалске репрезентације Сафет Сушић дао је изјаву да је Аргентина апсолутни фаворит, али да ће његови играчи учинити све да приреде изненађење. Обећао је да ће играчи дати максимум.

"Нећемо им дозволити да нам се слободно шетају тереном. Имамо и ми доста играча који су јако добри. Они који су пратили нашу репрезентацију то знају, а они који нису мислим да ће то видети на утакмици", рекао је Сушић.

Кошаркаш Бруклин Нетса, Мирза Телетовић, уверен је да ће репрезентација његове земље победити Аргентину.

"Без обзира на то што је противник Аргентина, верујем да наша репрезентација може победити. Имамо квалитет и снагу за то, а играч одлуке биће, наравно, Един Џеко", рекао је Телетовић и прогнозирао резултат од 1:0.

Северина Вучковић ће навијати вечерас за БиХ. Она се, са групом навијача, сликала у Рију са заставом БиХ.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи