Читај ми!

Рио одјекује: Марадона је већи од Пелеа!

Песма навијача Аргентине одјекује најпознатијим бразилским градом. Дидије Дешам тврди да репрезентацију Француске шпијунирају у Бразилу. Физиотерапеут Енглеске завршио Светско првенство због повреде. "Панцери" играју за Шумахера. Американка наводно силована у Кујаби.

Све вести и занимљивости из света спорта пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

 Ако синоћ нисте у директном преносу пратили утакмицу Обале Слоноваче и Јапана, репризу можете пратити на Првом програму од 13.34. Директне преносе данашњих утакмица почињемо на Другом програму мечом Швајцарске и Еквадора у 17.50, а затим од 20.50 пратимо дуел Француске и Хондураса. Онда се селимо на Први програм где у 23.50 почиње директан пренос сусрета Аргентине и БиХ.

23.25 - Око 200 демонстраната упутило се вечерас ка стадиону Маракана у Рио де Жанеиру, уочи утакмице између Аргентине и Бисне и Херцеговине. Демонстранти, које су бројчано надјачали и припадници безбедносних снага и новинари, узвикују "ФИФА, врати се у Швајцарску!" Протести су се проширили Бразилом током прошлогодишњег Купа конфередације, када је најмање милион Бразилаца за само један дан изашло на улице, љути због расипничких улагања владе у фудбалске стадионе за Светски куп, док су услови у школама и болницама бедни, пренео је АП. Протестни скупови обновљени су и током Светског купа који је почео прошле недеље, али је одзив грађана веома мали, као и јавна подршка демонстрацијама, наводи америчка агенција.

21.15 - Голман Шпаније Давид де Хеа могао би да пропусти мечеве групне фазе Светског фудбалског првенства због повреде мишића ноге. Шпански медији су пренели да ће Де Хеа бити ван терена и до 10 дана, што би значило да селектор Шпаније Висенте дел Боске неће моћи да рачуна на њега у мечевима против Чилеа и Аустралије. Капитен Шпаније и први голман те селекције Икер Касиљас слабо је бранио у мечу који је његова екипа у првом колу Групе Б изгубила од Холандије са чак 5:1. Пепе Реина је једини голман којег Дел Боске има још на располагању и на којег може да рачуна за меч против Чилеа који се у среду игра на Маракани у Рио де Жаниеру.

20.35 - Инвазија навијача Аргентине на Рио де Жанеиро. Када су се већ нашли тако дубоко на непријатељској територији, одлучили су и да им отпевају песму. Њена суштина је, погађате, да је Марадона бољи од Пелеа...

20.20 - Навијач Хондураса.

20.10 - Јоаким Лев на тренингу Немачке. Они дебитују сутра, када играју дерби против Португала.

19.50 - Више од четири сата до почетка утакмице, а испред Маракане све врви од аргентинских навијача. Ове је сликао нико други до Рио Фердинанд...

18.45 - Атмосфера међу Бразилцима је таква да се и овакве ствари дешавају...

18.15 - Холанђани добили подршку...

17.45 - Навијачи Аргентине са нестрпљењем очекују први дуел њихових љубимаца на Светском првенству у Бразилу.

17.06 - Нападач репрезентације Бразила Хулк напустио је тренинг Бразила после свега 15 минута због повреде мишића леве ноге. Како преносе агенције, Хулк није храмао док је напуштао терен с лекаром Бразила, али је имао болну гримасу на лицу. Фудбалски савез Бразила се још није огласио поводом овог случаја.

15.42 - Француски фудбалер Франк Рибери тужио је магазин Клозер који је објавио његову фотографију са супругом за коју је лист навео да је проститутка, преносе данас француски медији. "Брачни пар жели да на оштар начин подсети да никада није никоме дао сагласност за објављивање информација и фотографија о свом породичном и приватном животу. Једино је могуће објављивати податке о спортским и другим јавним манифестацијама", изјавио је адвокат играча Карлос Алберто Бруса.

14.00 - Немачки репрезентативац Лукас Подолски, чији тим сутра почиње Светско првенство у фудбалу утакмицом против Португалије, изјавио је да Немачка жели да победи за шампиона Формуле 1 Михаела Шумахера, који се неколико месеци налази у коми. "Желим да поздравим свог доброг пријатеља, који, нажалост, не може да дође, а то је Михаел Шумахер. Обожава фудбал колико и ми. Немачка репрезентација жели да победи како би му дала снаге и радости", рекао је Подолски. Седмоструки шампион Формуле 1 доживео је 29. децембра прошле године тешку несрећу на скијању у Француској, и од тада се налази у стању индуковане коме у болници у Греноблу.

13.35 - Немачка фудбалска легенда Франц Бекенбауер, кога је јуче Фифа суспендовала због одбијања да сарађује у истрази кандидатуре Катара за домаћина Мундијала 2022, предомислио се и најавио да ће одгварати на сва питања. Менаџмент Бекенбауера је саопштио да сада не постоји сумња у његово кршење етичког кодекса Фифе и да би санкције против њега требало аутоматски да буду укинуте. Бекенбауеру је јуче забрањено вршење свих фудбалских активности у року од 90 дана због одбијања сарадње у истрази кандидатуре Катара за домаћина светског првенства 2022. године. Фифа је почетком јуна покренула истрагу због оптужби да је Катар потплатио неке чланове Извршног комитета Фифе током избора 2010. године да гласају за ту земљу као организатора СП 2022.

13.00 - Фил Невил се опробао као коментатор у британским медијима. Питање је да ли ће наставити са тим, пошто је постао предмет спрдње на друштвеним мрежама. Људи кажу да је био толико досадан и заморан, да је било тешко слушати његов глас. Чак се огласила и полиција Јужног Ворвикшајра, која је на званичном Твитер профилу истакла да ће користити његов глас за смиривање маса, како би улице биле "мирне". 

12.20 - Невероватна прича долази из табора "галских петлова". Наиме, Французи тврде да их шпијунирају у Бразилу и то беспилотним летелицама! "Изгледа се беспилотне летелице користе све више и више. Фифа води истрагу, не желимо никакве упаде у нашу приватност. Веома је тешко борити се против тога ових дана", рекао је Дешам и објаснио да не жели да нагађа ко је послао летелицу.

08.00 - Чилеански фудбалер Артуро Видал рекао је да ће његовој екипи бити веома тешко против Шпаније након убедљивог пораза те репрезентације од Холандије. "Знамо да ће Чпанци играти са великим бесом, надамо се да ћемо бити дорасли тој ситуацији. Нико није очекивао такав њихов пораз", рекао је Видал шпанским медијима. Шпанија је у првом колу Светског првенства у Бразилу убедљиво са 5:1 изгубила од Холандије. Фудбалери Чилеа су у првом колу победили Аустралију са 3:1, па би им победа над Шпанијом значајно повећала шансе за пласман у осмину финала Мундијала у Бразилу.

05.30 - Физиотерапеут фудбалске репрезентације Енглеске Гари Луин пропустиће остатак Светског првенства у Бразилу, пошто је ишчашио чланак славећи гол свог тима у мечу са Италијом. Луин се повредио док је славио погодак Данијела Стариџа, којим је Енглеска изједначила на 1:1 у Групи А, у Манаусу. Италија је на крају славила са 2:1. Луин, који има 50 година, на носилима је после тога изнет са стадиона. "У прослави гола је скочио, али се дочекао на флашу воде и ишцашио је чланак. Било је врло болно. Одвезен је у болницу, лекар је вратио зглоб на место, али ово је крај Светског првенства за Гарија. То је тужан тренутак за нас", рекао је селектор Рој Хоџсон. Фудбалски савез Енглеске објавио је да ће његове дужности преузети још један физиотерапеут, Стив Кемп.

00.00 - Бразилска полиција саопштила је да истражује оптужбу за силовање једне навијачице из САД која се налази у Кујаби на Светском првенству. Како се наводи, 24-годишња девојка је рекла полицији да је нападнута у петак после утакмице између Чилеа и Аустралије. Она је полицији казала да је нападнута док је спавала у кући особе коју је срела на прослави победе Чилеа. Наводно је њено вриштање пробудило њеног дечка и уплашило силоватеља. Полиција је навела да је девојка хоспитализована и да о њој брину службеници амбасаде САД у Бразилу. Амбасада је у кратком саопштењу навела да због закона о приватности не може да дели информације о држављанима САД без дозволе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи