Робен: Поносан на 2010, узбуђен због Бразила

Холандски фудбалер Арјен Робен рекао је да је поносан на оно што је његова репрезентација урадила 2010. године у Јужној Африци, али и да једва чека да почне Мундијал у Бразилу.

Пред старт Мундијала у Бразили, репрезентативац Холандије Арјен Робен порчује да је поносан на учинак са претходног СП у Јужној Африци.

"У Јужној Африци (на Светском првенству) сам имао сјајан турнир. Остало је велико разочарање пошто смо изгубили у финалу, али сам поносан на оно што смо тада постигли", рекао је Робен за сајт Фифа.

"Светско првенство је увек нешто посебно и веома сам узбуђен јер се ово игра баш у Бразилу. Бразил је једна од највећих фудбалских земаља на свету, можда и највећа, тако да је фантастично што се организује баш овде", додао је Робен.

Холандија је у финалу СП у Јужној Африци изгубила од Шпаније 1:0, а у Бразилу ће играти у Групи Б са Шпанијом, Чилеом и Аустралијом.

"Орање" ће у Бразилу наступити са новим тимом и новим селектором, а Робен је један од седморице играча који је играо и у Јужној Африци 2010. године.

Јавност у Холандији је претходних недеља критиковала селектора Луја ван Гала због промене тактике 4-3-3 у формацију 5-3-2.

"Одиграли смо три утакмице у новој формацији. Нико од наших
противника (Еквадор, Велс и Гана) није створио пуно прилика и зато сам уверен да је то најбољи начин игре у овом тренутку", казао је Робен.

"Имамо младу екипу, али талентовану. Искуство јесте важно, посебно ментално. Али, на терену је најважније одиграти на прави начин и онда није важно да ли неко има 22 или 32 године. Играч само треба да уради оно што се од њега тражи", додао је репрезентативац Холандије.

Он је навео да су главни фаворити за освајање титуле шампиона света Бразил, Аргентина, Шпанија и Немачка.

"Биће нам веома тешко, јер смо у веома тешкој групи. Шпанија је актуелни светски и европски шампион, два шпанска тима су играла у финалу Лиге шампиона...То све говори. Чиле је такође веома јак, са стварно добрим играчима који желе да нападају", рекао је Робен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи