Читај ми!

Бразил 2014: На терену фаца, а у кући маца!

Морињо признао за "Гардијан" да му је жена рекла да не преузме репрезентацију Енглеске. Кристијано Роналдо показао и своју разиграну страну. Коста спреман за Мундијал. Распуцана Гана демолирала Јужну Кореју. Енглези се спремају "пикајући" баскет. Пјанић се не плаши Аргентине.

22.15 - Бразилска федерална полиција депортовала је навијача репрезентације Аргентине, само сат времена након што је у понедељак авионом допутовао у земљу домаћина предстојећег фудбалског првенства света. Четрдесетпетогодишњи Аргентинац налазио се на црној листи од око 2.000 припадника навијачких фудбалских клубова познатих као "барас бравас", а екстремно су насилничког понашања у Аргентини, преноси Ројтерс. "Он је стигао на аеродром Гваруљош око девет сати и био је враћен у Аргентину сат касније. То је први случај који смо имали до сада", рекао је портпарол федералне полиције, али није хтео да да објави идентитет депортованог навјача. Локални медији наводе да је реч о Данијелу Атарду, присталици клуба Росарио Централ. Очекује се да у Бразил стигне више од 50.000 аргентинских навијача, а многи ће допутовати аутомобилима и аутобусима. Аргентински "барас бравас" имају историју насиља, од убадања енглеских навијача у Мексику 1986, до међусобних обрачуна током последњег турнира у Јужној Африци пре четири године. Светски шампионат у Бразилу на програму је од 12. јуна до 13. јула.

21.50 - Утакмицу између Бразила и Хрватске у Сао Паулу, којом ће у четвртак бити отворено јубиларно 20. фудбалско првенство света, водиће јапански судија Јуичи Нишимура. Помоћници Нишимуре биће његови сународници Тору Сагара и Тошијуки Наги, а дужност четвртог арбитра обављаће Иранац Алиреза Фагани, објавила је Фифа. Нишимура ће бити трећи јапански судија учесник два светака првенства, после Шизуа Такаде (1986, 1990) и Торуа Камикаве (2002, 2006). На претходном Мундијалу 2010. године у Јужној Африци водио је четири утакмице, укључујући четвртфинале између Холандије и Бразила. Нишимура је 2012. године проглашен за арбитра године у избору Азијске фудбалске конфедерације.

21.10 - Репрезентативац Шпаније Дијего Коста у потпуности је спреман да наступи на Светском првенству. "Сваким даном се осећам све боље и боље. Веома сам мотивисан и мислим да сам 100 одсто спреман за Мундијал. Једва чекам да почне", рекао је Коста. Фудбалер Атлетико Мадрида је повреду задње ложе, због које био неизвестан наступ на Мундијалу, обновио у финалној утакмици Лиге шампиона крајем маја. Репрезентација ССпаније ће прву утакмицу на Светском првенству у Бразилу одиграти против Холандије у првом колу Групе Б.

19.00 - Легендарни бразилски фубалер Роналдо признаје да би желео да остане најбољи стрелац у историји светских првенства и додао да ће навијати против Немца Мирослава Клосеа, који има прилику да обори његов рекорд. Немачком нападачу довољно је да се на предстојећем Мундијалу у Бразилу макар једном упише у листу стрелаца и изједначи Роналдов рекорд од 15 голова постигнутих на светским првенствима. "Иако ми оборе рекорд, нико ми неће одузети оно што сам урадио, без обзира на све, ја сам поносан на то", рекао је Роналдо. Он је додао да зна да ће рекорд једног дана бити оборен, али да не би волео да се то догоди у Бразилу.

17.30 - Лионел Меси је поново имао проблема са повраћањем током последње пријатељске утакмице уочи старта Мундијала. Иако је неколико пута повраћао у последњих годину дана, лекари до сада нису поставили дијагнозу, док селектор "гаучоса" није забринут али мисли да је проблем "на нервној бази".

17.00 - Поглед на хотел где су смештени енглески репрезентативци у Рију...

15.10 -  Марио Балотели је на кратко прекинуо припреме за Светско првенство како би завршио један веома важан "посао". Он је запросио своју девојку Фани Негуешу и то на њен рођендан. "Рекла је ДА! Најважније 'да' у мом животу. Волим те! Срећан ти рођендан! Je t'aime my WIFE!", написао је нападач Милана на свом Инстаграму.

14.35 - Менаџер Челсија Жозе Морињо открио је за „Гардијан" да због супруге није преузео репрезентацију Енглеске 2007. године. "Моја жена ми је рекла да не преузмем репрезентацију. Рекла ми је да то није за мене, и била је у праву, то је била права одлука. Тада нисам могао да чекам две године и потрошим их играјући против Казахстана и Сан Марина", истакао је Мурињо.

14.22 - Угледни шпански спортски лист "Марка" изабрао је најбољи тим у историји Мундијала. Слажете ли се са селекцијом? 

13.45 - Репрезентативац Босне и Херцеговине Миралем Пјанић истиче да се његови саиграчи и он не плаше меча са Аргентином и поручио да се нада пласману у осмину финала Светског првенства у Бразилу. "Верујемо у наш тим и не плашимо се никога, чак ни Аргентине. Они су међу главним фаворитима за освајање Мундијала, али верујем да ћемо бити конкурентни. Многи играчи из наше репрезентацију играју у јаким европским такмичењима и знају како да се носе са тим. Циљ је пласман у наредну рунду", рекао је Пјанић.

13.05 - Аргентински навијач подсећа на једну од најпознатијих фотографија у историји, не само Светских првенстава и фудбала, него и спорта уопште.

12.25 - Спајдермен навија за Бразил.

12.00 - Фудбал и у акваријуму у Сеулу.

11.25 - Чак и Карл Маркс једва чека почетак Светског првенства...

11.00 - Аргентински медији докопали су се распореда по собама играча своје селекције. Лионел Меси и Серхио Агуеро, иначе нераздвојни, и овде су цимери. Једини сам у соби јесте Фернандо Гаго.

10.35 - Свако се радује Мундијалу на свој начин.

10.10 - Играчи Ливерпула и Манчестер јунајтеда заборавили су клупска ривалства, или су их барем ставили у страну, јер сада заједно носе дрес Енглеске. Колико им је лепо заједно показује и кошаркшаки меч у коме су учествовали Стерлинг и Велбек са једне, односно Руни и Хендерсон са друге стране. Овај видео такође показује колико је кошарка запаво страна Енглезима, али о томе неки други пут...

09.40 - Шева је једна од најомиљенијих вежби код свих фудбалера. Она је одлична припрема за наставак тренинга, али и савршени показатељ техничких могућности играча. Кристијано Роналдо је, међутим, одлучио да покаже своје плесне кораје уместо тога...

09.15 - Фудбалери Гане победили су Јужну Кореју са убедљивих 4:0 у припремном мечу пред почетак Светског првенства. Троструки стрелац за распуцане „црне звезде" био је нападач Сошоа Џордан Ају, а преостали погодак постигао је Асамоа Ђан. "Био је ово добар припремни меч, било је важно да изведемо добар тим и и мислим да се гледаоцима исплатио уложени новац за улазницу", рекао је селектор Гане Џејмс Апија и додао: "Лепо је што смо победили, али остало нам је да поправимо још неке ствари у игри".

09.00 - Питали сте се како је то путовати на Свестко првенство? Фудбалски савез Француске је објавио видео клип који сажима то искуство...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи