Читај ми!

Фифа дала 20 милиона за филма о Мундијалу

Светска фудбалска федерација платила је 20 милиона евра за филм о Светском првенству, у коме Тим Рот глуми њеног председника Сепа Блатера. Финансијски директор Фифе Маркус Катнер рекао је новинарима у Сао Паулу да је финансирање филма "Уједињене страсти" договорено на конгресу на Бахамима.

Поједини чланови Извршног одбора Фифе рекли су приватно да нису знали да се зарадом од фудбала плаћа играни филм. "Трошкови се покривају из постојећег буџета", рекао је Катнер и цитирао буџетску одредницу из финансијског извештаја Фифе из 2010. године, али тачна сума није објављена. Катнер је казао да је укупни буџет филма 23,5 милиона евра.

Допринос Фифе буџету филма једнак је годишњем буџету њеног развојног програма "Гол", који углавном финансира пројекте у сиромашним земљама. Независни ревизор Фифе Доменико Скала рекао је да светска кућа фудбала има право да троши новац на оно што критичари називају пројектом Блатерове таштине.

"Да ли је филм укључен у одобрени буџет? Одговор је да", рекао је Скала. Он је, међутим, рекао да је могуће да чланови борда Фифе можда нису видели "одредницу од једног реда" на састанку о буџету.

У "Уједињеним страстима" Жерар Депардије глуми оснивача Светског првенства Жила Римеа, бившег председника Фифе. Сем Нил глуми Жоаа Авеланжа, Блатеровог претходника, који је прошле године поднео оставку на место почасног председника када је наведено да је узимао милионе долара мита за рекламе на Светском првенству. Филм је имао премијеру на Канском фестивалу прошлог месеца, а тренутно се приказује у јако малом броју земаља.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи