Шукер: У Бразилу ћемо играти за Шимунића!

Председник ХНС-а Давор Шукер жали што Јосип Шимунић неће бити у репрезентацији Хрватске на Мундијалу у Бразилу.

Председник Фудбалског савеза Хрватске Давор Шукер рекао је да ће репрезентација те земље на Светском првенству у Бразилу играти за суспендованог Јосипа Шимунића.

"Жао ми је Јосипа, али добро су познати ставови Фифе, Уефе и ХНС-а по питањима расизма и дискриминације и ова одлука следи такву политику. Међутим, то неће променити статус који је заслужио са 105 наступа за Хрватску. Јосип је дао важан допринос на нашем путу до Бразила и репрезентативци ће на Светском првенству сигурно играти и за њега", казао је Шукер, преноси Хина.

Светска фудбалска федерација суспендовала је Шимунића на 10 утакмица због усташког поклича после реванш утакмице баража за Мундијал у Бразилу на стадиону Максимир у Загребу.

Шимунић је тада преко разгласа викао "за дом", док су му навијачи одговарали "спремни".
Фифа је, поред 10 утакмица суспензије, Шимунића казнила новчано и забранила му присуство на свим стадионима током Светског првенства.

Шимунићеву казну потврдила је Комисија за жалбе Фифе, а у понедељак коначно и Суд за спортску арбитражу у Лозани.

Хрватска ће тако без Шимунића играти на Светском првенству у Бразилу, а такмичење ће почети у Групи А са домаћином, Мексиком и Камеруном.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи