Читај ми!

Суарез, 24 сата одлуке

Луис Суарез у наредна 24 сата неће скидати очи са телефона чекајући одлуку Фифе о наставку каријере, јер Уругвајца, извесно је, чека озбиљна, ако не и драконска казна за уједање противника. Уругвајци тврде да су фотографије трагова зуба на рамену Ђорђа Кјелинија "сређене" у фотошопу.

Свих 160 људи који су се кладили да ће Суарез некога ујести током Мундијала слободно могу да престану да стављају паре на Уругвај, јер ће та репрезентација остатак Мундијала играти без највеће звезде о чијој казни управо већају чланови Фифине дисциплинске комисије.

Одлука дисциплинске комисије биће обзнањена у четвртак увече, јер стручњацима ваља прегледати силан снимљени материјал дуела између Кјелинија и Суареза. Четвртак увече се намеће као крајњи рок за изрицање казне, јер ће Фифа по сваку цену желети да избегне драму уочи наставка такмичења.

Пред члановима комисије није нимало лака одлука, јер су Италијани и Енглези озлојеђени потезом нападача Ливерпула, који се после сјајне партије против Енглеске озбиљно посвађао са тамошњим медијима, а рана коју је нанео "азурима" једнако је дубока.

И Рим и Лондон тврде да њихови повици немају никакве везе са чињеницом да их је Суарез директно послао на терминал аеродрома у Рију, већ да је цео хаос настао само због дивљачког понашања уругвајског фудбалера, чија је историја уједања већ прилично попуњена.

Сумње у мотиве Брита и Латина подгрева Уругвај, чија фудбалска федерација тврди да је жртва међународне завере.

"Огроман је притисак Енглеске и Италије. Постоји могућност да му забране да игра... Али ми смо убеђени да је у питању био уобичајени контакт, јер и Суарез може да покаже повреду ока", рекао је адвокат уругвајске федерације Алехандро Балби.

У овом тренутку, међутим, нико нема представу какву би казну Суарез могао добити, јер се према правилницима овакви потези санкционишу са шест утакмица до две године суспензије.

Додатни проблем за Суареза представља чињеница да је контроверза озбиљно уздрмала поверење његових главних спонзора, попут "Адидаса", са чијим се представницима већ састао у Рију због "хитних консултација".

Фифину дисциплинску комисију води Клаудио Сулсер, бивши фудбалер, коме су Уругвајци у среду увече предали доказни материјал.

Сулсеров тим ће спровести праву малу истрагу, пошто ће прегледати телевизијске снимке, испитати сведоке и проучити извештај судија.

Инсајдери тврде да ће комисија бити блага, па ће Суарез паузирати свега шест мечева, што значи да ће Уругвај против Колумбије на Маракани у суботу играти без "деветке".

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару