Читај ми!

Добродошлица за 600.000 странаца

Председница Бразила Дилма Русеф пожелела је добродошлицу за 600.000 странаца који су дошли у земљу, где сутра званично почиње Светско првенство у фудбалу, јављају светске агенције. За организацију Светског првенства потрошено је 11,5 милијади долара што је у домаћој јавности изазвало бројне бурне протесте, у свом обраћању председница Бразила Дилма Русеф покушала је да објасни неопходност тих трошкова.

Председница Дилма Русеф нацији и странцима који су дошли на Мундијал обратила се специјалним говором који је директно преносила национална телевизија.

"Добродошли пријатељи из целог света! Бразил, као и Христ (огромна статуа у Рио де Жанеиру) вам шире руке да вас све приме", рекла је Дилма Русеф .

Оцењујући да је Бразил спреман за највећи овогодишњи спортски догађај на свету, председница Бразила је покушала да оправда скупу организацију коју су многи Бразилци жестоко критиковали.

"Изградили смо нове аеродроме. Обновили смо старе аеродроме, луке, мостове и саобраћајнице, а то смо учинили првенствено за Бразилце", рекла је она и позвала нацију да буде уједињена и навија за своју репрезентацију и поред таласа протеста и штрајкова у великим градовима Бразила.

Бразилци већ годину дана изражавају незадовољство што је потрошено 11,5 милијади долара за организацију Светског првенства и због сумње да је било малверзација током распоређивања новца.

"Тај новац неће понети туристи после Мундијала. Првенство траје месец дана, а све што је сада учињено осетиће сви Бразилци до краја живота", рекла је Дилма Русеф и додала да ће бити кажњени сви ако се утврде неке малверзације.

Првенство почиње сутра увече утакмицом домаћег Бразила и Хрватске, од 22 часа.

Светско првенство у фудбалу траје до 13. јула.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару