Читај ми!

Бразилија, модерна престоница

Као најмодернији град у Бразилу, изграђен да буде престоница државе, Бразилија се поноси Унесковим статусом светског наслеђа. Национални стадион "Мане Гаринча" је други највећи у Бразилу и на њему ће се одиграти меч за треће место на Мундијалу.

Бразилија је престоница и један од најмодернијих градова у Бразилу, што и није неко чудо када се има у виду чињеница да је основана 1960. године, у настојањима бразилске владе да се отргну од колонијализма и покажу свету ново лице.

У светским круговима, Бразилија представља авангарду у архитектури. У центру града налазе се здања државних институција, али и неколико монументалних грађевина, које би требало да покажу величину и снагу Бразила, чиме је Бразилија заслужила Унесков статус светског наслеђа.

Иако није позната по фудбалу, Бразилија је организовала велики број врхунских спортских манифестација, као што је Светско првенство у футсалу 2008. године.

Национални стадион "Мане Гаринча" импонује модерним изгледом, али и величином, с обзиром да може да прими 70.000 гледалаца, што га после "Маракане" чини другим највећим стадионом у Бразилу. На њему ће бити одиграну седам мечева на Мундијалу, укључујући борбу за треће место.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара