Читај ми!

Ресифе, економија, забава и фудбал

Као центар североисточног Бразила, Ресифе је један од најважнијих економских центара у држави. Фудбал у Ресифеу није нимало споредан, па није чудно да се локална власт одлучила за изградњу модерног стадиона "Арене Пернамбуко".

Ресифе је најисточнији град у Бразилу, а заједно са околних 13 места чини четврти највећи мегалополис у Бразилу. Некада холандска колонија, Ресифе има фантастичан геостратешки положај, због којег је постао један од најважнијих центара Бразила.

Утицај холандске владавине врло је лако уочљив у архитектури, али и код практичних грађевина, као што су мостови, канали и насипи. Познат и као "бразилска Венеција", Ресифе је мамац за туристе. Ако се томе придода карневал који сваке године окупи више од два милиона посетилаца, није чудно што град зову североисточном престоницом Бразила.

Иако град лежи на прелепим плажама, људи у Ресифеу прост су луди за фудбалом. Три велика клуба, Спорт Ресифе, Санта Круз и Наутико, имају велики удео у стварању бразилског фудбала, а сва три куба имају своје стадионе у престоници државе Пернамбуко.

Ипак, локална влада одлучила је да у сусрет Мундијалу направи нови стадион - "Арену Пернамбуко", која ће бити домаћин пет мечева на Светском првенству у Бразилу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара