Фетел влада пустињом

Себастијан Фетел најбржи на првом тренингу пред одлучујућу трку сезоне. За њим следе Хамилтон, Батон и Вебер. Алонсо шести.

Возач Ред Була Себастијан Фетел остварио је најбрже време на данашњем првом тренингу уочи последње трке у шампионату Формуле један за Велику награду Абу Дабија.

Фетел, који се бори за шампонску титулу, остварио је време од једног минута, 42 секунде и 76 стотинки, а возио је 18 кругова. Он је био бржи више од секунде од главних конкурената за титулу.

Друго време на тренингу остварио је возач Мекларена Луис Хамилтон са 1:43,36 из 16 кругова, док је трећи био његов клупски колега Џенсон Батон са 1:43,78 у 19 кругова.

Фетел је трећи у генералном пласману возача са 231 поеном, а испред су његов клупски колега Марк Вебер са седам поена више и Фернандо Алонсо са 246 поена.

Вебер је на данашњем тренингу био четврти са нешто више од секунде заостатка за Фетелом, а Алонсо је заузео шесто место са заостатком од 1,36 секунди.

Алонсо ће покушати да освоји трећу титулу шампиона, прву са Фераријем, док Фетел и Вебер желе своју прву титулу.

У генералном пласману Хамилтон, светски шампион из 2008. године, заостаје за Алонсом 24 поена и има теоретске шансе за освајање титуле.

Фетел је тријумфовао на прошлонедељној трци за Велику награду Бразила, ове сезоне победио је на четири трка и имао девет пол позиција, док је Вебер забележио исти број победа и имао четири пол позиције.

Последња трка у шампионату, за Велику награду Абу Дабија, вози се у недељу од 14 сати по средњоевропском времену.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи