Шумахер се враћа у Формулу 1

Седмоструки првак света у Формули 1 Немац Михаел Шумахер објавио је да се враћа на стазу како би у екипи Ферарија заменио Бразилца Фелипеа Масу, тешко повређеног прошлог викенда током квалификација за Велику Награду Мађарске.

Четрдесетогодишњи Шумахер, који се са стазе повукао 2006, потврдио је да је одлуку донео после договора са руководством Ферарија.

"Истина је да је Формула 1 поглавље живота које сам одавно затворио, али је такође истина да због лојалности према Ферарију немам право да игноришем ову несрећну ситуацију. Тренутно је најважније да је Фелипеово здравствено стање добро. Желим му све најбоље", изјавио је славни Немац.

Осим седам титула првака света, Шумахер је током 14.годишње блиставе каријере на укупно 250 трка постигао 91 победу, а 154 пута је био на победничком постољу и 68 пута је кренуо са прве стартне позиције.

Бразилца Масу је у суботу на званичном тренингу за Велику награду Мађарске погодила изнад левог ока опруга која је испала из болида Рубенса Барикела, и том приликом је задобио фрактуру лобање. Он се опоравља у болници у Будимпешти и према најновијим информацијама његово здравствено стање је све боље.

Наредна трка Формуле 1 у оквиру првенства света вози се 23. августа улицама Валенсије за Велику награду Европе.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи