Габор све бржи

Мотоциклиста из Србије Габор Сагмајстер освојио је 25. место у генералном пласману на 4. етапи релија Абу Даби, док је у класи до 690 кубика био осми.

- Ишао сам данас 95 одсто од максимума, добро сам се осећао, навикао сам се на ове услове. Знам како да приђем дини, како да се попнем, да их разликујем. Немам уопште више проблема. За 314 километара дина, данас сам само једном пао. Иначе, за време специјалног испита попијем 6 литара воде, дневно између осам и десет литара. Данас је било 47 Целзијуса, ох како је врело - изјавио је у свом стилу Габор Сагмајстер, четвороструки шампион Србије у мото кросу.

Какви су услови у биваку?

- Бивак је у пустињи. Спавамо у шаторима, које нам је организатор обезбедио. Веома су интересантни, комотни, по 4 особе су у шатору. Храна је одлична, боља него на Дакару. Разноврснија је и богатија, а слаткиши, који мене посебно занимају, су феноменални. У последњој петој етапи очекује нас 304 км специјале, потом се враћамо у Абу Даби. Све у свему, ово је невероватно лепо и драгоцено искуство - завршио је Сагмајстер.

Марко Копуновић, пријатељ и један од механичара Габора Сагмајстера, који је био и на Дакар релију је додао.

- Ово је страшно, тежи су услови него у Атакама пустињи. Много је топлије него у Чилеу. Скували смо се!

Победник четврте етапе је Шон Гауган у конкуренцији мотоциклиста.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи