Читај ми!

Најуспешнији у релију на Златибору Немац Мануел Летенбихлер

Победник XРОСС релија, прве трке ФИМ Светског првенства 2023, која је одржана на Златибору, је актуелни светски шампион Немац Мануел Летенбихлер, који је рекао да је „супер осећај победити на Xроссу, две године заредом, и преузети вођство на почетку шампионата“.

„Задовољан сам својом вожњом током сва три дана и уживао сам у трасама упркос кишном времену и тешким условима на почетку релија. Али ово је тек прва трка у шампионату, дуг је пут до одбране титуле, али задовољан сам како је све почело“, истакао је Немац.

Он је нагласио да је је Xросс и прошле године био фантастична трка и да се радује што се вратио у Србију где је и овом трком отворен шампионат.

„Комплетан тим урадио је одличан посао, а посебно они који су правили трасе. Радујем се повратку у Србију и наредне године“, рекао је Летенбихлер.

Друго место освојио је Марио Роман из Шпаније који је и прошле године био на такмичењу на Златибору.

„Задовољан сам другим местом, прошле године нисам баш имао среће у трци па нисам могао да уживам, а ове године сам урадио добар посао без великих грешака и мој мотор је радио савршено, тим је урадио савршен посао“, рекао је Марио за Тањуг.

Он је додао да је направио добру стратегију и вожња је текла глатко па је успео да заврши на другом месту као и прошле године.

„ Одавде сам супермотивисан да наставим да идем у овом правцу до краја шампионата. Прошле године је било потпуно суво осим у рекама где је било клизаво, а ове године је било потпуно мокро посебно први дан, пола другог дана и данас и више волим овогодишње услове јер стаза треба да буде захтевна јер ово је ипак хард ендуро и веома сам уживао “објаснио је Марио.

Трећепласирани у категорији про је Бугарин Теодор Кабакчијев који каже да је трка била пођеднако добра као и прошле године.

„Организациони тим је урадио добар посао. Што се тиче моје трке ја сам задовољан како се завршила зато што смо се борили са четири такмичара за треће место и ја сам освојио то место последњег дана трке“, рекао је Кабакчијев и додао да је задовољан како је све прошло на почетку године и наставићемо оваквим темпом.

Кабакчиев је рекао да је захваљујући свом тиму и свим Бугарима који га подржавају сви су урадили одличан посао и да је срећан.

„Дефинитивно је лепо имати трку близу Бугарске где људи из Бугарске могу да дођу лакше им је и да ме подржавају и ја уживам да се тркам у Србији. Што се тиче шампионата ја ћу се трудити да дам све од себе и да наставим овим темпом“, рекао је Бугарин.

Шампионат је вожен у четири класе, а током четири дана више од 3.000 такмичара из 40 земаља тестирало је своју спремност кроз потоке, јатруге шуму и стење Златибора, Мокре Горе и Таре.

Одржавање Светског шампионата у овој мото дисциплини у Србији представља историјски корак за домаћи ауто-мото спорт, али и национални туризам у контексту развоја туристичког потенцијала и међународне промоције наше земље.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво