Читај ми!

Борковић спреман за одбрану титуле на Србија релију

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић браниће шампионску титулу на овогодишњем, 53. Србија Релију који ће бити вожен од 2. до 4. октобра у Врњачкој бањи. Шампион Источне Европе на кружим стазама Душан Борковић донео је прошле године титулу Србији на нашем најзначајнијем рели такмичењу после пуних 27 година. И то доминантно и надмоћно. Са истим амбицијама дочекује и овогодишње такмичење у Врњачкој бањи.

Душан Борковић, бранилац титуле на Србија релију, изјавио је да је спреман за одбрану титуле.

"Даћу све од себе да заједно са својим сувозачем Игором Марковићем одбраним шампионски трон. Прошле године донели смо Србији тријумф на нашем најбознатијем релију после пуних 27 година. Ипак, ово је сасвим другачија дисциплина у односу на трке на кружним стазама. Много је непредвиђених ситуација на стази. Ако прођете први круг баз шљунка на стази, већ у наредном кругу може се наћи шљунак, много је камења, непредвиђених детаља, пуцања гума. Али надам се да ће нас послужити срећа и да ћемо успети да оставимо добар утисак и обрадујемо наше навијаче атрактивном и добром вожњом", изјавио је Борковић.

Борковић ће и ове године као возач нашег Нис петрол рејсинг тима, наступити са истим аутомобилом, а техничку подршку ће му пружати екипа из Мађарске.

"Возићу опет Шкоду Фабију Р5 Ево, то је одличан аутомобил, сјајних перформанси и изузетно добро припремљен за рели трке. Подршку ће ми поново пружати тим из Мађарске, али ће екипа механичара бити различита у односу на прошлу годину. Ипак, већину механичара и људи у тиму знам и верујем да ће све функционисати перфектно као и прошле године'', додао је актуелни шампион Србија релија.

После убедљиво освојене титуле шампиона Источне Европе у туринг тркама, Борковић ће се поново опробати у сасвим другачијој дисциплини. Додао је и да ће конкуренција на трци бити изузетна.

"Главни конкуренти биће ми возачи из Бугарске и Румуније. После моје доминантне победе прошле сезоне, нема сумње да ће ривали бити још мотивисанији, али даћу све од себе да публика буде задовољна, поздрављам све своје навијаче који ће пратити трку и желим да им приредим спектакл на стази који ће дуго памтити. Ипак, доза среће на стази биће веома важна, али без обзира на све, сувозач Игор Марковић и ја идемо на победу", истакао је Душан Борковић.

Овогодишњи Србија рели ће трајати три дана и садржаће укупно 12 специјалних испита на теренима Врњачке бање и Гоча.

Након овог такмичења, већ 17. и 18. октобра, Борковића очекује и последњи, четврти тркачки викенд шампионата ТЦР Источна Европа на Хунгарорингу.

уторак, 23. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару