Борковић стигао у Словачку

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић стигао је у Словачку, где ће овог викенда возити други тркачки викенд ТЦР шампионата Источне Европе. Снимке обе трке можете погледати у недељу од 20.30 на Другом програму РТС-а.

Душан Борковића је испоштовао све прописане процедуре у складу са правилима против пандемије - приликом уласка у Мађарску, и приликом уласка у Словачку. 

Борковић је уложио огроман напор, показао невероватну жељу и упорност да се нађе на стази у Словачкој и на крају је истрајао и успео. 

У току дана, наш шампион је са својим "Нис петеол рејсинг" тимом стигао на "Slovakia ring", и није имао никаквих проблема у путу. 

"Било је заиста тешко, уложили смо велики напор да кренемо и стигнемо у Словачку услед пандемије коронавируса, и на крају смо успели. Стигли смо на стазу, Душан је већ радио са механичарима на припреми аутомобила који је добио додатне колограме, а при том ће због доминације у Хрватској његов 'Хјундаи и30н' бити и виши у односу на конкуренте, што ће му у великој мери отежати посао пре свега због његовог стила вожње и потрошње гума. Али верујемо у Душана, верујемо у себе и свој тим и даћемо максимум како би Душан донео нове победе Србији" изјавили су чланови Борковићевог "Нис петрол рејсинг" тима.

Борковића у суботу очекује слободни тренинг од 13.40 у трајању од 25 минута, а након тога ће уследити и квалификације које су на програму од 17.50. 

"И поред великог напора око саме организације и припреме доласка услед ситуације са коронавирусом, нисмо имали након тога већих проблема у путу. Сада смо ту, у Словачкој, стигли смо на стазу и атмосфера у нашем "Нис петрол рејсинг" тиму и "Мира" тиму из Мађарске, са којим сарађујемо, је заиста сјајна. Заправо, Душану је највећи проблем то што је на стази претопло и то ће додатно отежати ситуацију са потрошњом гума, али он се никада не предаје и настојаће да још једном обрадује све своје навијаче и љубитеље аутомобилизма и спорта у Србији, али и да донесе нашој земљи нову радост после две убедљиве победе у Хрватској током првог тркачког викенда на стази Гробник", напомињу у Борковићевом тиму. 

Прва трка на програму је у суботу од 10.05, док ће се друга трка возити у недељу од 13.10.

Снимак обе трке можете да гледате у недељу од 20.30, само на Другом програму РТС-а.

Kоментатор преноса биће Немања Матић.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару