Еклeстон: Ферари је последњи који треба да прича о зарадама

Власник Формуле 1 Берни Еклeстон, реагујући на критике из екипе Ферарија, рекао је да та италијанска екипа зарађује више новца од свих осталих тимова у такмичењу.

"Ферари зарађује много више новца од осталих. Тачно знају колико ће да зараде на свему, нису они глупи, али очигледно нису ни превише бистри. Ферари годишње заради око 80 милиона долара више од осталих екипа. Тако је било ове сезоне, када су освојили титулу светског првака у конкуренцији конструктора", рекао је Еклeстон.  Ферари се у Формули 1 такмичи од 1950. и сваке сезоне као један од највећих светских брендова привлачи пажњу спонзора, много више од осталих тимова.

Председник Ферарија Лука ди Монтецемоло пре неколико дана критиковао је челне људе Формуле 1, рекавши да не управљају такмичењем на транспарентан начин. Он је додао и да Формули 1 није потребан диктатор на челу, као и да би тимови требало да зарађују више новца.

"Једино што није споменуо јесте да Ферари има додатну зараду и тако је већ годинама. А многи мисле и да Формула један, као организација, често гура и фаворизује Ферари", навео је Еклeстон и предложио Ферарију да, уместо што критикује Формулу 1, део своје годишње зараде подели са осталим екипама.  Портпарол Ферарија није данас желео да коментарише Еклстонове изјаве, уз опаску да су питања зарада "у овом тренутку изузетно значајна за све у Формули 1".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи