Батон потписао уговор са Меклареном

Првак света у Формули 1 Британац Џенсон Батон потписао је данас вишегодишњи уговор са екипом Мекларена.

На тај начин је 29-годишњи Батон на готово невероватан начин завршио сезону коју је почео практично без ангажмана. Када се у децембру прошле године Хонда повукла из Формуле 1, Батон је остао без посла, али је на његову срећу формиран тим Брон ГП у чијем болиду је стигао до титуле првака света.

"Тешко је напустити тим са којим сте освојили шампионску титулу, али ја увек тражим нове изазове и зато сам одлучио да прихватим понуду Мекларена. Ради се о једној од најтрофејнијих екипа у историји нашег спорта и сматрао сам да то не смем да пропустим", рекао је Батон након потписивања уговора.

У наредној сезони за Мекларен ће возити двојица последњих првака света, што се није десило од 1989. године, када су у том британском тиму били Алан Прост и Ајртон Сена.

Челници Мекларена нису саопштили финансијске детаље уговора, а британски медији пшу да ће Батон имати годишњу плату од десет милиона долара.

Батон је каријеру почео у Вилијамсу 2000. године на трци за Велику награду Аустралије. У наредне две сезоне возио је за Бенетон и Рено, а од 2003. до 2005 био је у екипи БАР-а.

Од 2006. до 2008. возио је за Хонду и у болиду јапанског произвођача 2006. године у Будимпешти је стигао до прве гран при победе.

До сада је возио у 170 трка и остварио седам победа.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи