Раиконен без ангажмана наредне сезоне

Кими Раиконен највероватније неће возити нареде сезоне у формули 1, изјавио је менаџер финског возача Стив Робертсон. Финац има амбиције да вози рели првенство света.

Кими Раиконен није успео да постигне договор са Меклареном о повратку у тај тим, чиме су појачане спекулације да ће клупски колега Луису Хамилтону постати Џенсон Батон.

Раиконен је завршио сарадњу са Фераријем, јер је на његово место дошао Фернандо Алонсо. Кими је пре Ферарија чак пет сезона возио за Мекларен.

- Ако одлучим да останем у формули 1, не желим да идем у неки мали тим. Моје су амбиције да се борим за шампионску титулу, а то је могуће само у великом тиму. Спреман сам и да паузирам годину дана ако треба - изјавио је Кими Раиконен.

У шампионату света Формуле 1 Раиконен је учествовао девет година и остварио 18 победа. Ове сезоне је победио само у Белгији и првенство је завршио тек на шестом месту.

Уколико се Раиконен врати 2011. године, неће бити први шампион који је то урадио. Алан Прост је прескочио првенство света 1992. године, да би се наредне сезоне вратио и у болиду Вилијамса освојио титулу првака света.

Ники Лауда се 1979. опростио од формуле, али се три године каснијее предомислио и 1982. је са Меклареном освојио трећу титулу првака света.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи