Фетел победио у трци за Велику награду Мађарске

Возач Ферарија Себастијан Фетел победио је у трци Формуле 1 за Велику награду Мађарске и увећао вођство у генералном пласману.

Фетел је остварио четврту победу у сезони, а 46. у каријери. Он је трку завршио за сат, 39 минута, 46,713 секунди.

Друго место заузео је Кими Раиконен из Ферарија, а трећи је био возач Мерцедеса Валтери Ботас.

Четврто место заузео је Луис Хамилтон из Мерцедеса, а пети је био Макс Верстапен из Ред Була.

Возач Мекларена Фернандо Алонсо заузео је шесто место, а бодове су још освојили Карлос Саинц из екипе Торо Росо, возачи Форс Индије Серхио Перес и Естебан Окон, као и Стофел Вандорн из Мекларена.

Фетел је увећао предност над Хамилтоном на 14 бодова у генералном пласману.
Наредна трка у шампионату вози се 25. августа за Велику награду Белгије.

"Пресрећан сам. Морао сам много да радим од трећег, четвртог круга по изласку 'сејфти кара'. Нешто није било у реду, не знам због чега, али мењач је у једном тренутку почео да иде бочно. Када ми се учинило да се ситуација погоршава, клонио сам се ивичњака. Трка је била изузетно тешка. Није било лако, а знам да нисам учинио услугу Кимију који је могао да буде бржи, али једноставно нисам имао темпо. На крају се на то све свело, али заиста сам морао да будем концентрисан током целе трке. Надао сам се да ћу у неколико кругова моћи да дођем до даха, али то се није догодило", рекао је четвороструки светски првак Фетел."

Раиконен је рекао да је желео да победи.

"Данас сам имао одличан болид. Добро сам стартовао, али нисам желео ништа на силу. Био сам други целу трку. Није идеално, желео сам да победим. Није лако обилазити, поготово кад је у питању клупски колега, тада више мораш да водиш рачуна. Макар је екипа задовољна, то је главни циљ", рекао је Раиконен.

Хамилтон се током трке пожалио да је двојац Ферарија спор.

"Не знам зашто је Ферари био спор. Мислио сам да су забринути због гума и да су спори, а да ће касније убрзати, али то нису учинили. Радио ми се покварио и нисам имао комуникацију са екипом. Имао сам темпо, али сам био заглављен иза Валтерија и нисам могао да кажем екипи да сам брз довољно да их стигнем. Не знам колико кругова сам био иза, али гуме су већ биле истрошене. Када сам прошао урадио сам све што сам могао, а онда сам прешао преко ивичњака на спољном делу стазе и гуме су почеле да пропадају", навео је он.

Троструки светски шампион рекао је да увек одржи реч и да је због тога вратио позицију Ботасу.

"Тешко је у шампионату, али ја сам човек од речи. Рекао сам да ћу га пустити ако не будем успео да обиђем Ферарије. Било је тешко успорити седам секунди и био сам нервозан да не изгубим позицију због Верстпена, али на срећу сам успео", рекао је Хамилтон. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару