Ботас на пол позицији у Аустрији, Хамилтон осми на старту

Возач Мерцедеса Валтери Ботас био је најбржи у квалификацијама за трку Формуле 1 за Велику награду Аустрије. Са друге позиције стартоваће Фетел у Ферарију. Хамилтон иако је остварио треће време стартоваће, због казне, са осме позиције.

Ботас је остварио резултат од 1:04,251 минута. Други је био Себастијан Фетел из Ферарија са 1:04,293, док је трећи резултат остварио Луис Хамилтон са 1:04,424. Троструки светски шампион ће трку ипак почети са осме позиције, пошто је јуче кажњен са пет места због недозвољене промене мењача.

Четврто место заузео је возач Ферарија Кими Раиконен, а иза њега били су возачи Ред Була Данијел Рикардо и Макс Верстапен. Они ће се сви померити за једно место због Хамилтонове казне.

Британски медији пренели су да су поједини новинари на стази тражили од Хамилтона и Фетела да се рукују, али да су они то одбили.

Између Фетела и Хамилтона било је несугласица, које су, како су рекли, решили. Фетел је током трке у Бакуу, 25. јуна, намерно ударио Хамилтона у време када се безбедносно возило налазило на стази, што је забрањено. Немац је током трке кажњен са 10 секунди, али је ипак трку завршио испред Хамилтона, на четвртом месту. Четвороструки светски првак је после трке оптужио Хамилтона да је намерно кочио и тестирао кочнице на њему. Међутим, према подацима из Хамилтоновог болида, утврђено је да се Хамилтон није понашао неуобичајено.

Фетел није додатно кажњен, па у предстојећу трку улази као првопласирани, са 14 бодова предности у односу на Хамилтона. Фетел је јуче рекао да жали због тога то је урадио и извинио се Хамилтону.

"Добар је осећај. Уживао сам у вожњи. Возило је било све боље. Ово је пристојан круг, није савршен, али је било довољно", рекао је Ботас, пренели су британски медији.

Троструког светског шампиона Хамилтона су после квалификација питали да ли може да победи у Шпилбергу, а он је одговорио да је Ботас током целог викенда био брз и да тренутно не размишља о победи.

Упитан да ли може Ботас да му помогне, он је рекао: "Нема логике да Ботас успорава, већ само да вози најбоље што зна, да победи".

"Честитам Валтерију и Себастијану. Обојица су били веома брзи. Урадио сам најбоље што сам могао. Сутра ћу дати све од себе. Желим да освојимо прва два места, то ћу покушати", навео је Хамилтон.

Трка за Велику награду Аустрије вози се у недељу од 14 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару