Валентино Роси други у Монци

Шампион света у мотоциклизму у ГП класи Валентино Роси заузео је друго место на манифестацији Рели-шоу у Монци и добрим резултатом најавио почетак дводневних тестова у екипи Формуле један Ферарију.

"Волео бих када бих сваке године освајао Мото ГП шампионат, али и друго место на релију у Монци", рекао је Роси у недељу увече, по завршетку релија.

Рели-шоу у Монци традиционално се завршава међусобним тркама возача - Мастер-шоу. Роси је и у том делу релија заузео друго место, пошто га је у финалу победио Пјеро Лонги.

Роси је истакао добре резултате бившег седмоструког првака Формуле један Михаела Шумахера, али и петоструког шампиона у релију Себастијана Леба, рекавши да су великим шампионима потребни нови изазови.

"Наш проблем је мотивација. У нашим дисциплинама освојили смо све могуће трофеје и потребни су нам нови изазови", рекао је петоструки шампион ГП класе.

На релију у Монци, по четврти пут, тријумфовао је Риналдо Капело са 20 секунди прености у односу на другопласиранаог Росија.

Валентино Роси, који вози за Јамаху, ове сезоне је освојио пету титулу шампиона у ГП класи са укупно 373 освојена бода.  Претходно, титуле првака освајао је 2002, 2003, 2004, и 2005. године. Такође, Италијан је освајао титуле и у класама до 125 кубика (1997), 250 кубика (1999), као и до 500 кубика (2001).

Возач Јамахе држи рекорд по броју остварених победа у шампионату, укупно 71, а други је легендарни мотоциклиста Ђакомо Агостини са пет победа мање.

Роси ће у четвртак почети са тестирањем Фераријевог болида.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи