Соучеку победа и титула у формули 2

Шпанац Анди Соучек постигао је и другу победу за два дана у Барселони и званично је постао шампион формуле 2. Милош Павловић после удеса са Наташом Гашнанг пао је на зачеље, а на циљу је био деветнаести.

Шпанац Соучек је ове сезоне забележио седам тријумфа уз две пол позиције и три најбржа круга. Одржано је укупно 16 трка на 8 локација. Победе су у 2009. забележили још: Викенс (2), Хегевалд (2), Бортолоти (1), Енг (1), Жус (1), Аљешин (1) и Василиаускас (1). 

Милош Павловић стартовао је са 14. места у недељној трци на стази Каталуња крај Барселоне, али га је после неколико кругова ударила Наташа Гашнанг и окренула, па је пао на зачеље.

Српски аутомобилиста ове сезоне седам пута је освајао бодове и имао је један најбржи круг. На подијум се пео у Спа Франкошампу (2. место) и Имоли (3. место). Пет трка није успео да заврши, што због кварова, што због удеса. Девето место у генералном пласману није задовољавајуће за Павловића, али се мора констатовати да је Милош и ове године муку мучио да обезбеди финансијска средства за такмичење у формули 2.

Резултати недељне трке у Барселони:
1. Анди Соучек (Шпанија)
2. Никола Де Марко (Италија)
3. Роберт Викенс (Канада)
4. Казим Василиаускас (Литванија)
5. Тобиас Хегевалд (Немачка) 
6. Тристан Вотијер (Француска)
7. Михаил Аљешин (Русија)
8. Жилијен Жус (Француска)
19. Милош Павловић (Србија)

Коначан пласман после 16 трка: Соучек 115 бодова, Викенс 64, Аљешин 59, Бортолоти 50, Жус 49, Хегевалд 46, Василиаускас 45, Енг 39, Павловић (Србија) 29, Де Марко 25, Ђаконели 21, Пископо 19, Вотијер 9, Сартиз 8, Карјалаинен 7...  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи