Глок: Хамилтон је заслужено освојио титулу

Возач Тојоте Тимо Глок рекао је да је Луис Хамилтон заслужено освојио титулу шампиона Формуле један и да на коначан исход није утицала његова одлука да не промени гуме током последњих кругова трке у Бразилу.

Хамилтон је у недељу освојио титулу првака Формуле један тако што је обишао Глока у последњем кругу, у последњој кривини. Глок је одлучио да не мења гуме на свом возилу, наставио је трку са гумама за суву стазу, иако је на стази Интерлагос почела да пада киша, што је омогућило Хамилтону да га сустигне и претекне у последњих 850 метара.

"Ово је била тешка трка. Дао сам све од себе како бих освојио неколико бодова за Тојоту. Шест кругова пре краја трке питао сам механичаре о стању гума и времену и мислио сам: 'Још један круг, само један и завршићу трку са гумама за суву стазу'. На крају ми је успело", рекао је Глок.

Глок је рекао да су и Хамилтон и Маса током целе сезоне возили сјајно, али да је титула, ипак, заслужено припала Хамилтону.

"Последњи круг нас је коштао петог места у конкуренцији конструктора а на крају је одлучио шампионат. Мислим да је Хамилтон заслужено освојио титулу. Ово је ситуација какву навијачи желе да виде, можда су Бразилци љути на мене, али возио сам своју трку, дао сам све од себе и то, на крају, не могу да променим", рекао је Глок.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи