Читај ми!

Розберг: Спреман сам на све само да победим

Лидер у шампионату Формуле 1, возач Мерцедеса Нико Розберг, рекао је да је спреман на све како би у последњој трци сезоне, у Абу Дабију, остварио победу која ће му донети шампионску титулу. Последња трке сезоне за Велику награду Абу Дабија возиће се у недељу од 14 часова и биће врхунац већ треће сезоне у којој Розберг и Хамилтон одлучују о победнику у самом финишу.

"У последњу трку сезоне улазим са жељом да победим. Спреман сам на све како бих дошао до тога, али наравно само у границама онога што је прихватљиво", рекао је Розберг на конференцији за новинаре.

Розберг уочи последње трке сезоне у Абу Дабију има 12 бодова више од клупског колеге Луиса Хамилтона и главни је фаворит за освајање шампионата Формуле 1.

"Предност у шампионату ме неће учинити бржим у трци. Ово је већ трећа сезона која се одлучује у самом финишу између нас двојице, тако да сам сада много опуштенији", рекао је Розберг, који је у претходне две сезоне завршавао иза Хамилтона као другопласирани.

Узајамно поштовање између возача и даље постоји, још из тинејџерских дана када су се надметали у картингу.

"И даље негујемо поштовање из тих дана и то никада неће нестати. То нам је помогло током претходних година. У принципу, однос је сада знатно неутралнији, али, наравно, сада је много теже окружење", рекао је Розберг.

Безбрижан однос који су имали, ипак је великој мери нестао у претходне три сезоне у којима су се до самог краја надметали за шампионску титулу у Формули 1.

"Имамо много тога заједничког. Обојица волимо да једемо пицу и житарице. Ако изузмемо наше ривалство, поносан сам на то како је возио, посебно ове сезоне. У принципу, задовољство ми је што га имам као клупског колегу", рекао је Хамилтон.

Британацу можда ни 10. победа у сезони у недељу неће бити довољна да освоји четврту шампионску титулу у Формули 1, по којима би се изједначио с легендарним Аланом Простом и возачем Ферарија Себастијаном Фетелом.

"Када сам имао 43 бода заостатка, мислио сам да није могуће да тријумфујем на крају... Некако сам успео да окренем ствари. Онда сам дошао на 33 поена заостатка, а сада 12. Ствари се окрећу", рекао је Хамилтон.

Актуелни шампион Формуле 1 ове сезоне имао је доста кварова, што није могло да се наслути током предсезоне, када су оба Мерцедеса била веома поуздана.

"Када се осврнем на ову сезону, једино негативно што могу да видим јесте то што је болид у неким тренуцима имао кварове, био неисправан... То се није десило током тестирања", рекао је Хамилтон.

Конференцију за медије уочи викенда у Абу Дабију покварило је то што се Розберг и Хамилтон нису руковали, иако су их фото-репортери замолили за заједничку фотографију.

Уместо тога, возачи Мерцедеса су руке држали у џеповима пре него што су сели да одговарају на питања новинара.

Последња трке сезоне за Велику награду Абу Дабија возиће се у недељу од 14 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару