Читај ми!

Хамилтон: Борба се наставља

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао да је срећан због своје 50. победе у Формули 1 и да је тријумфом у Остину, у Тексасу, остао у трци за шампионском титулом са клупским колегом Ником Розбергом. Он је остварио четврту победу у Остину, а трећу узастопно.

"Све што могу да урадим је да пружим максимум и да наставим да возим као што сам возио овог викенда у САД. Нико је возио фантастично током целе године и борба се наставља", рекао је Хамилтон после трке.

Троструки светски првак Хамилтон победио је у трци за Велику награду САД, остварио своју 50. победу у каријери и смањио заостатак за Розбергом на 26 бодова, три трке пре краја шампионата. Он је остварио четврту победу у Остину, а трећу узастопно.

"Овде је невероватна публика, ово је за мене увек била добра стаза, увек сам се осећао као код куће. Екипа је обавила одличан посао, попела нас је на подијум и веома сам поносан. Коначно сам остварио 50. победу", рекао је он.

Хамилтон је остварио укупно пет победа у тркама за Велику награду САД чиме се на вечној листи изједначио са Михаелом Шумахером.

Розберг је стартовао са другог места, иза Хамилтона, али га је већ на почетку обишао Данијел Рикардо из Ред Була. Немачки возач је успео до краја трке да се врати на друго место, које му је донело 26 бодова предности.

"Мало сам изгубио на старту, али сам дао све од себе да се вратим", рекао је он.
Рикардо је заузео треће место.

"Трка није била узбудљива. Старт је скоро протекао по плану, план је био да сустигнем оба Мерцедеса, а стигао сам Ника, што је било позитивно. Држали смо другу позију а онда је на снагу ступио виртуелни сејфти-кар и Нико је успео да ме прескочи што је фрустрирајуће", рекао је аустралијски возач, који заузима треће место у генералном пласману.

Четвороструки светски првак Себастијан Фетел из Ред Була рекао је да је четврто место максимум који је могао да извуче из вечерашње трке.

"Возило је данас било боље него јуче и већим делом трке могли смо да парирамо Ред Булу. Ово је био пристојан дан, али је штета што оба наша возила нису завршила трку. Четврто место је максимум", навео је он.

Возач Ферарија Кими Раиконен није завршио трку због грешке механичара у боксу приликом замене гума.

"Имали смо проблема у боксу и гума није била причвршћена 100 одсто. Болид је током трке био прилично добар, али то није важно пошто је нисам завршио. При изласку из бокса морао сам да успорим јер сам видео варнице. Не знам због чега посао није обављен до краја", рекао је бивши светски првак.

Наредна трка у шампионату Формуле 1 на програму је у недељу у Мексику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару