Читај ми!

Розберг срећан због прве победе у Јапану

Возач Мерцедеса Нико Розберг рекао да је срећан због данашње победе у трци Формуле 1 у Јапану и честитао је свом тиму освајање треће узастопне шампионске титуле у конкуренцији конструктора. Розберг је победом у Јапану, остварио свој први тријумф на стази Сузука, девети у сезони, а 23. у каријери после којег је стекао 33 бода предности у генералном пласману над клупским колегом Луисом Хамилтоном.

"Ово је био сјајан викенд, лепо је победити у Јапану. Честитам колегама и екипи на освојеној шампионској титули. Сада ћемо добро да прославимо", рекао је Розберг после трке.

Розберг се после данашње победе изједначио на 12. месту вечне листе са Нелсоном Пикеом по броју победа у Формули 1. Немац је претходне две трке почео са пол-позиције, али га је оба пута победио Хамилтон.

До сада ниједан возач у историји Формуле 1 није имао девет победа у једној сезони а да није освојио шампионску титулу. Четири трке пре краја Розберг има 313 бодова, а актуелни светски шампион Хамилтон 280. Возач Ред Була Макс Верстапен рекао је да је задовољан другим местом.

"Било је много гужве на стази у завршници трке, али успели смо да сачувамо гуме. Увек је позитивно када сте у ситуацији да се тркате са Мерцедесом, а морам да захвалим екипи што сам освојио друго место. Луис ме је нападао на крају и драго ми је што сам се одбранио", рекао је Верстапен.

Хамилтон је неколико кругова пре краја покушавао да обиђе Верстапена, али је у самој завршници погрешио и на кратко излетео са стазе, па је трку завршио са 0,7 секунди заостатка за Холанђанином.

"Никоме нећу отворити врата и рећи - изволи. Видео сам да покушава да ме обиђе и одмах сам затворио врата. Мислим да је био довољно далеко да види да то намеравам да урадим. Данас смо се мучили на равном, лако смо губили три десетинке", додао је Верстапен.

Хамилтон је стартовао са другог места иза Розберга, али је лоше кренуо и пао је на осмо место.

"Урадио сам најбоље што сам могао с обзиром на позицију у којој сам био од почетка. Даћу све од себе у последње четири трке и видећемо шта ће се догодити. Честитам екипи на освојеној титули конструктора, веома сам поносан што сам део ње. Задовољан сам што сам освојио бодове", рекао је он.

Троструки светски шампион додао је да није сигуран шта се догодило на старту и да ће о томе разговарати са инжењерима, као и да је екипа обавила фантастичан посао.

"Велике честитке свима у фабрикама. Три узастопне године имати овакав успех... Веома сам поносан и срећан што сам могао да допринесем", рекао је Хамилтон.

Упитан о заостатку од 33 бода, Хамилтон је рекао да се радује повратку кући и припреми за наредну трку, 23. октобра за Велику награду САД.

"Нико је обавио одличан посао, честитам му", навео је Хамилтон.

Четвороструки светски првак Себастијан Фетел из Ферарија је на данашњи дан на стази Сузука 2011. године освојио другу шампионску титулу, возећи за Ред Бул. Немац је данас заузео четврто место, а у завршници се жалио на густ саобраћај и возаче који су се слабо померали, а заостајали су за један круг.

"Мислим да на крају нису утицали. Сигурно је да су ме успоравали, чинило се да смо их увек сустизали на кривинама где им је тешко да се помере јер немају где, па смо губили много времена. Биће још приче о плавим заставама, мислим да сам изгубио четири секунде у борби са Луисом, али тако то иде. Ферари је много ризиковао са меким гумама... Циљ је био друго или треће место", рекао је Фетел.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару